Times of Suriname

Gödeken koos voor Gold Cup play-offs

-

VOETBAL - Roberto Gödeken, de bondscoach van Suriname, moest in de wedstrijd tegen Jamaica, die zondag in het kader van de Caribische Kampioensc­happen gespeeld werd en die verloren werd met 1-0, een keuze maken tussen de Caribische Kampioensc­happen of voor de play-offs van de Gold Cup. De bondscoach koos uiteindeli­jk voor de play-offs van de Gold Cup. Suriname speelde voor een deel van de eerste helft en de hele tweede helft met een man meer, maar Natio kon geen gebruik maken van de numerieke meerderhei­d. De bondscoach pleegde in dit duel maar een wissel, waarbij Ivanildo Rozenblad werd ingebracht voor Galgyto Talea. Gödeken geeft aan dat als Suriname met meer dan een doelpunt zou verliezen, het zich niet zou plaatsen voor de play-offs van de Gold Cup en daarom nam hij het risico niet om vol voor de aanval te gaan en een gelijkspel af te dwingen. Hij offerde zodoende een plaats in de volgende ronde van de Caribische Kampioensc­happen. De bondscoach geeft toe dat Jamaica op een hoger niveau zit dan Suriname. Omdat de spelers moe waren, gaf hij de opdracht om niet aan te vallen aan zijn spelers. Hij zegt dat de Jamaicanen op alle fronten beter waren dan Suriname, dus hij vindt het een prestatie van zijn spelers, die het maar op de 1-0 hebben gehouden. Gödeken kijkt ook naar de gemiste kansen van Stefano Rijssel en Roxey Fer en zegt dat als deze twee kansen benut zouden worden, dan kon de wedstrijd anders zijn afgelopen. De technische staf en de spelers komen morgen bij elkaar om terug te blikken en te evalueren. Verder zal de technische staf het traject uitstippel­en voor de play-offs van de Gold Cup.