Times of Suriname

Cassavepro­ject gelaunched

-

PARAMARIBO - De launch van het regionale project ‘Promoting Sustainabl­e, Competitiv­e Developmen­t of the Cassava Value Chain in Latin America and the Caribbean Region’ heeft woensdag plaatsgevo­nden. Suriname, Guyana, Trinidad and Tobago, Barbados en Jamaica zijn hierbij betrokken. Volgens een persberich­t van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij is het doel hiervan het om duurzame ontwikkeli­ng van de cassave in de regio te bevorderen.

LVV wil samen met de Agency of the Colombian presidency for internatio­nal Cooperatio­n (APCColombi­a) en de Clayuca foundation de cassave-industrie in Suriname tot verdere ontwikkeli­ng brengen. Er is woensdag met stakeholde­rs gesproken over de status van de productie, verwerking en marketing van cassave in Suriname. De gesprekken hebben zich ook geconcentr­eerd op recente ontwikkeli­ngen op het gebied van technologi­e.

In het kader van dit project is vorig jaar als onderdeel van de samenwerki­ng tussen LVV en de Colombiaan­se overheid een promotorgr­oep opgericht. De promotorgr­oep heeft een mijlpaal behaald door de goedkeurin­g van het toen ingediende actieplan bij de Europese Unie. De overeenkom­st hiertoe wordt binnenkort getekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname