Times of Suriname

Bulls pakt vierde zege op rij

-

BASKETBAL - Chicago Bulls is allang niet meer zo goed als in de tijd van Michael Jordan en Scottie Pippen, maar het team duikt de laatste jaren wel zeer regelmatig op in de play-offs. Ook dit NBA-seizoen draait Bulls bovenin mee onder aanvoering van Jimmy Butler. Bulls won donderdag in Utah met 85-77 van Jazz. Het was zijn vierde overwinnin­g op rij en de achtste in totaal van het nog prille seizoen. Daarmee bezet Chicago na twaalf duels de vierde plaats in de Eastern Conference.

Tweevoudig NBA All Star Butler was goed voor twintig punten en elf rebounds. Dwyane Wade maakte achttien punten. De fraaiste score kwam op naam van Butler. Tijdens het eindsignaa­l van het tweede kwart maakte hij er met een driepunter 41-43 van. In de jaren 90 veroverde Bulls van Jordan zes NBAtitels. Daarna haalde het nooit meer de finale van de play-offs. In 2011 was het er dicht bij, maar toen ging de Conference-finale verloren tegen Miami Heat. Butler speelt sinds 2011 in Chicago en met hem in de selectie werden - op vorig jaar na - telkens de playoffs gehaald. In 2013 en 2015 waren de halve finales van de Eastern Conference het eindstatio­n.

James Harden stal opnieuw de show bij Houston Rockets in de thuiswedst­rijd tegen Portland Trail Blazers: 126109. Hij zorgde voor 26 punten, 14 assists en 12 rebounds. Het was zijn derde zogenoemde triple-double in het nog prille seizoen. “Ik geniet van elke wedstrijd, zelfs als we verliezen”, liet Harden opgetogen weten. “We hebben dit seizoen een speciaal team, inclusief de technische staf. De sfeer is geweldig.” (NOS)

 ??  ?? Jimmy Butler van Chicago Bulls probeert langs een tegenstand­er te gaan. (Foto: NOS)
Jimmy Butler van Chicago Bulls probeert langs een tegenstand­er te gaan. (Foto: NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname