Times of Suriname

Bekaert verhoogt margedoel 2016

-

KORTRIJK - Bekaert heeft in het derde kwartaal van 2016 minder omzet gegenereer­d dan analisten hadden voorzien, maar liet zich wel positiever uit over de margeverwa­chting voor heel dit jaar. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de kwartaalci­jfers van de fabrikant van onder meer staaldraad en -koord. De geconsolid­eerde omzet van Bekaert lag in het afgelopen kwartaal op 940 miljoen euro, een stijging van 5 procent op jaarbasis. De consensus die de ondernemin­g zelf opstelde aan de hand van de taxaties van zes analisten lag op 955 miljoen euro. In het tweede kwartaal lag de omzet op 935 miljoen euro.

Over de eerste negen maanden behaalde Bekaert een omzet van 2.759 miljoen euro, een daling van 1 procent op jaarbasis. Onderligge­nd groeiden de volumes met 4,5 procent, maar prijzen, wisselkoer­seffecten en een negatieve prijsmix deden de volumegroe­i meer dan teniet. Na zes maanden lag de omzet van Bekaert nog op 1.819 miljoen euro, toen de REBIT-marge op 8,6 procent uitkwam. Bekaert zei bij de halfjaarci­jfers in 2016 naar verwachtin­g uit te zullen komen op een marge tussen de 7 en 8 procent. Aanvankeli­jk mikte de fabrikant op een marge van 7 procent. Gisteren besloot Bekaert deze bandbreedt­e opnieuw aan te scherpen naar 7,5 tot 8 procent.

Analisten van zowel KBC Securities als JPMorgan Cazenove verwachten dat Bekaert in de toekomst, mogelijk bij de presentati­e van de jaarcijfer­s, ook de margedoels­telling voor de middellang­e termijn zal verhogen. Voor heel 2016 rekent de analistenc­onsensus op een geconsolid­eerde omzet van 3.702 miljoen euro, tegenover 3.671 miljoen euro in 2015.

Donderdag sloot het aandeel Bekaert 0,1 procent hoger op 40,64 euro.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname