Times of Suriname

Tientallen mensen gewond door zelfverbra­nding in bank Melbourne

-

AUSTRALIE - Zeker 27 mensen zijn gisteren gewond geraakt toen een man zichzelf in brand stak in een grote bank in Melbourne. Het vuur veroorzaak­te een grote explosie.

Zes van hen er slecht aan toe. Het was druk in de bank toen de man zichzelf in brand stak. De 21-jarige dader liep de Commonweal­th Bank binnen in de buitenwijk Springvale met een voorwerp vol brandbare stof. Nadat hij zichzelf in brand had gestoken, vulde de ruimte zich in enkele seconden met dikke zwarte rook en vlammen. Voorbijgan­gers schoten te hulp en probeerden de vlammen te blussen. Zij hielpen ook de bezoekers en het personeel van de bank, die in paniek waren, naar buiten. Onder de aanwezigen bevonden zich ook kinderen en bejaarden.

Het is niet duidelijk wat de explosie zou hebben veroorzaak­t. De politie stelt dat het een klein wonder is dat er vooralsnog geen dodelijke slachtoffe­rs zijn gevallen. Het is onduidelij­k wat het motief van de man was. De politie kan ook nog niet zeggen of het een terreurdaa­d was. De politie heeft de zwaargewon­de vermoedeli­jke dader aangehoude­n.

Islamitisc­he Staat riep volgelinge­n eerder dit jaar op om aanslagen in Australië te plegen om angst te zaaien. Sindsdien is de bewaking op grote toeristisc­he locaties en in grote steden verscherpt. IS heeft eerder deze week de oproep herhaald in een propaganda­film die op internet is verspreid. (NU.nl/Reuters)

 ??  ?? De Japanse walvisvaar­ders zijn gisteren uitgevaren. (IBTimes UK)
De Japanse walvisvaar­ders zijn gisteren uitgevaren. (IBTimes UK)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname