Times of Suriname

Het zonneschij­ntje van de familie

-

Veel gelach en veel plezier (vooral wanneer zij bezig is), die is de zesjarige Joy. Het klopt helemaal met de betekenis van haar naam; vreugde! Als derde en het laatste kind van haar moeder krijgt Joy meer aandacht dan normaal van haar broer en zus. De jongste van de kinderen!

Behalve thuis bij Joy, hebben andere familieled­en ook veel pret wanneer Joy op bezoek komt. Met haar krullend haar, vroeger werd zij door een tante altijd krullenbol genoemd, en haar ‘verstandig­e’ praatjes valt zij altijd op.

Ken je een van Walt Disney’s tekenfilms: Frozen? Zij is dol op Frozen, vorig jaar toen zij haar vijfde verjaardag mocht herdenken, was alles Frozen! Ja hoor, van haar jurk, snoepzakje­s, tentversie­ring tot muziek!

Op school doet Joy ook flink haar best, misschien wordt zij een juf. Behalve kijkt zij ook graag naar Dora, die vele avonturen beleeft samen met haar aapje Boots en de andere dieren in het bos. Behalve dat Joy veel plezier beleeft van Dora, leert zij ook van deze tekenfilm Engelse woordjes gebruiken. En als zij bij oma Marie en opa Hugo op bezoek is , praat zij Engels. Oma Marie is dan een beetje teleurgest­eld; deze oma van 82 jaar praat en verstaat geen Engels. Oma is geboren in Indonesië en heeft nog nooit op school gezeten. Maar Joy vindt het niet erg als oma haar niet verstaat, dus zegt zij het maar in het Nederlands. Met Joy in de buurt is het daarom altijd een plezierige tijd en daarmee zijn oma en opa helemaal eens.

Daarom lieve kinderen, doe je best op school. Vroeger konden de kinderen niet altijd naar school gestuurd worden, daarvoor was er geen geld en ook geen oppas voor de kleine kinderen thuis. Het grootste kind moest dan thuis blijven, want de ouders gingen zo vroeg uit huis en komen meestal laat en moe thuis.

(GP)

 ??  ?? Frozen
Frozen
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname