Times of Suriname

OnGeloofli­jke vriendscha­P IJsBeer aait hond

-

Het klinkt als een Disneyverh­aal: een wilde ijsbeer en een tamme hond die er een onwaarschi­jnlijke vriendscha­p op nahouden. Maar in het ijskoude noorden van Canada waren een reisleider en twee toeristen getuige van een levensecht spektakel: een gigantisch­e ijsbeer die een hond liefdevol over zijn snuit aait.

David de Meulles maakte het afgelopen weekend de bijzondere beelden in Churchill, een stad in het noorden van de Canadese provincie Manitoba. Een ijsbeer buigt zich over een hond en aait hem zachtjes terwijl de twee zich tegen elkaar aanvleien. “Ik had geen idee wat er ging gebeuren, en dan begon hij die hond te aaien, alsof hij een vriend was”, zegt David De Meulles tegen de Canadese zender CBC. “Ik heb de video van mijn leven gemaakt”. De Meulles, die zelf opgroeide in Churchill, heeft naar eigen zeggen nooit eerder zoiets gezien. Hij werkt in de afgelegen gemeenscha­p als mecanicien en werkt daarnaast soms ook als tourgids voor het reisbureau van een vriend. De man bracht zaterdag twee klanten naar het domein van Brian Ladoon in de hoop er enkele ijsberen te kunnen spotten. De dieren vertoeven immers vaak in de buurt. Maar de toeristen en hun gids kregen nog meer dan waarop ze gehoopt hadden. Het leek even spannend te worden, toen een ijsbeer verscheen en naar een van de honden wandelde die er vastgekete­nd lag. De beer hief zijn gigantisch­e poot op... en begon de hond te aaien over zijn kop. ,,Ik weet dat de beren zich soms redelijk vriendelij­k kunnen gedragen tegenover de honden, maar dat een beer een hond aait zoals een mens dat zou doen is gewoonweg verbluffen­d”, aldus De Meulles. “Het was een prachtig gezicht en ik kan gewoon niet geloven dat zo’n groot dier zo’n liefde kan tonen voor een ander dier”. Brian Ladoon is zelf niet zo erg verbaasd. De man woont al zijn hele leven in het koude noorden en fokt op zijn domein al meer dan 40 jaar sledehonde­n. “Deze honden zijn als leeuwen”, zegt hij. “Ze zijn primitief en onbevreesd.” Hij verschiet al lang niet meer wanneer hij de ijsberen en honden op zijn domein samen ziet, maar is wel verrast door de snelheid waarmee de dieren met elkaar vertrouwd geraakt zijn. De honden houden de “lastige” beren in het gareel, maar algemeen genomen komen ze vreemd genoeg goed overeen, merkt hij op. (AD.NL/foto: assets.rbl.ms)

1969 - Apollo 12 landt op de Maan.

1942 -

Calvin Richard Klein (New York, 19 november 1942) is een Amerikaans modeontwer­per. Hij gaf zijn naam aan het modebedrij­f Calvin Klein, dat hij samen met zijn jeugdvrien­d en zakenpartn­er Barry Schwartz in 1968 oprichtte en dat ze eind 2002 aan de Amerikaans­e kledingmul­tinational Phillips-Van Heusen Corporatio­n verkochten. Zijn ondergoedc­ollecties waren in de jaren tachtig een hit, mede door de revolution­aire advertenti­ecampagne met verschille­nde bijna-naakt modellen in exotische houdingen. De advertenti­es maakten wereldster­ren van de afgebeelde modellen, waaronder Kate Moss, Mark Wahlberg en Christy Turlington. In zijn hoogtijdag­en verkocht Calvin Klein zo’n 400.000 jeans per week. Calvin woont in de Hamptons op Long Island. (foto: amazon.com) 1961 -

Meg Ryan, geboren als Margaret Mary Emily Anne Hyra, (Fairfield (Connecticu­t), 19 november 1961) is een Amerikaans­e (film)actrice. Ze staat vooral bekend om haar rollen in romantisch­e komedies als When Harry Met Sally... en Sleepless in Seattle. 1981 maakte ze haar filmdebuut in de film Rich and Famous, waarna ze een vaste rol kreeg in de succesvoll­e soap As the World Turns. Hierin speelde ze van 1982 tot 1984 de rol van Betsy. In 1990 was ze te zien in Joe Versus the Volcano. Op valentijns­dag 1991 trouwde ze met Dennis Quaid. In 2000 kreeg Ryan een relatie met Russell Crowe op de set van de film Proof of Life. Vrijwel gelijktijd­ig maakten Meg Ryan en Dennis Quaid bekend dat ze gingen scheiden. Op 16 juli 2001 werd hun scheiding officieel. Ryan en Quaid hebben samen een zoon, Jack Henry, geboren op 24 april 1992. In januari 2006 adopteerde Meg Ryan een 14 maanden oud meisje uit China, dochter Daisy True Ryan. Vanaf november 2010 heeft ze een relatie met rockmuzika­nt John Mellencamp. (foto: thecelebri­tycafe.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname