Times of Suriname

Bisschop Zichem bijgezet in Kathedrale Basiliek

-

PARAMARIBO - Bisschopem­eritus Aloysius Zichem is gistermidd­ag na een uitvaartdi­enst in een speciale graftombe onder de Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek bijgezet. Een dag ervoor was er een vespervier­ing, oftewel avondwake gehouden ter ere van de overleden geestelijk­e van de rooms-katholieke kerk.

Karel Choennie, bisschop van Paramaribo die zondagmidd­ag de uitvaartdi­enst leidde, gaf aan dat monseigneu­r Zichem een vruchtbaar leven heeft gehad. Hij meent dat Zichem zijn leven volbracht heeft omdat gedurende zijn leven zijn missie was de liefde van God aan de mens kenbaar te maken. Zijn levensmiss­ie deed hij steeds met volle toewijding en barmhartig­heid. En het is zijn barmhartig­heid die gemaakt heeft dat hij geliefd was onder de mens. Een ander kenmerk van de overleden bisschop was dat hij altijd hoopvol en vertrouwen had in de Surinaamse gemeenscha­p, ongeacht de omstandigh­eid. Het is om deze reden dat Choennie meent dat het leven van monseigneu­r Zichem gevierd moet worden en diens naam met eerbied genoemd moet worden.

Joseph Harris, aartsbissc­hop van Port of Spain, is speciaal naar Suriname afgereisd om de uitvaartdi­enst bij te wonen. Hij bracht daarom aan het eind van de uitvaartdi­enst de condoleanc­es over aan de rooms-katholieke gemeenscha­p in Suriname. De buitenland­se geestelijk­e haalde aan dat de bisschop-emeritus een goed mens is geweest die met volle toewijding in Gods geloof zijn taak heeft volbracht.

Lees verder op pagina 2.

 ??  ?? De nodige tranen ontbraken niet bij het afscheidne­men van bisschop-emeritus Aloysius Zichem. De geestelijk­e is gisteren bijgezet in een speciale graftombe onder de Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek. (Foto: Henk Kioe A Sen)
De nodige tranen ontbraken niet bij het afscheidne­men van bisschop-emeritus Aloysius Zichem. De geestelijk­e is gisteren bijgezet in een speciale graftombe onder de Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek. (Foto: Henk Kioe A Sen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname