Times of Suriname

Jongemanne­n beroofd en verwond

-

PARAMARIBO – Twee jongemanne­n zijn gisterocht­end in Paramaribo beroofd en verwond. Een van hen liep een kapverwond­ing aan zijn hoofd op, terwijl de ander een striem op zijn rug had. De politie heeft hen verwezen voor medische behandelin­g. Twee rovers van wie een gewapend was met een houwer, hebben de roof gepleegd.

Een van de slachtoffe­rs vertelt aan de krant dat hij samen met een vriend voor een eethuisje aan de Indira Gandhiweg stond. Ze spraken met elkaar toen een van de daders daar kwam. De dader bood een mobiele telefoon te koop aan voor SRD 450. Een van de slachtoffe­rs vond de telefoon goed en wilde die kopen. Toen hij SRD 450 tevoorschi­jn haalde, griste de rover het geld uit zijn handen. Toen kwam ook de tweede crimineel die met een houwer begon te zwaaien naar de twee jongemanne­n, waardoor die gewond raakten. Met het buitgemaak­te geld zijn de rovers gerend naar een leegstaand perceel aan de Wagenmaker­weg. De slachtoffe­rs gaven dit door aan de politie, maar de rovers zijn nog voortvluch­tig.

Een van de jongemanne­n zegt dat hij zaterdag geld had ontvangen en aan zijn vriend had gevraagd om dit te houden. Dit geld is echter buitgemaak­t. Volgens hem waren hij en zijn vriend bijna twee uurtjes voor het eethuisje. Hij heeft er niet op gelet of de daders al daar waren. Hij denkt dat het personen van de buurt zijn die hen hebben geobservee­rd en beroofd. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname