Times of Suriname

Politieman schiet op inbreker

-

PARAMARIBO - Een politieman heeft gisterocht­end rond vijf uur in Albina op een inbreker geschoten. De dader is geraakt in zijn rechterdij­been en ligt onder behandelin­g in het ziekenhuis. Hij is intussen na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld. De politieman bevond zich in zijn woonkamer toen hij geluiden aan de shutters hoorde. In eerste instantie sloeg hij geen acht hierop, maar toen het geluid bleef aanhouden, nam hij een kijkje via het gordijn. De dader stond vlak voor hem en sloeg op de vlucht toen hij de wetsdienaa­r opmerkte.

De politieman zette een achtervolg­ing in en wist de man op den duur aan te houden. De inbreker raakte in een worsteling met hem en probeerde hem ook nog te slaan. Hij zag weer kans weg te rennen, waarna de benadeelde hem meerdere malen te kennen gaf om te stoppen. De politieman loste eerst een waarschuwi­ngsschot, maar toen de dader daar geen gevolg aan gaf schoot hij gericht op het been van de man. De man had nog niets kunnen buitmaken.

In augustus was er reeds ingebroken in de woning van de politieman, waarbij diverse goederen waren buitgemaak­t. Als gevolg van deze inbraak heeft de benadeelde veel schade geleden. Hij was die dag niet thuis. De inbreker zou toen ook via het raam het pand zijn binnengedr­ongen. Het vermoeden bestaat dat dezelfde man de inbraak toen zou hebben gepleegd, maar dit onderzoek is nog gaande. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname