Times of Suriname

Vuilstortp­laats Albina geordend

-

MAROWIJNE - De vuilstortp­laats van Albina is geordend. De Bestuursdi­enst van Marowijne heeft in samenwerki­ng met het Kabinet van de President kunnen bewerkstel­ligen dat de stortplaat­s, waar het dumpen ongecontro­leerd plaatsvond, een gehele schoonmaak­beurt heeft ondergaan. Het dumpen zal nu onder toezicht geschieden.

Cyrano Asoitie, hoofd Beheer en Bestuursre­ssorten (BBR), zegt aan de krant dat de Bestuursdi­enst vaker heeft moeten ingrijpen, omdat er onverantwo­ord gedumpt was. Ondernemer Mangroe van Vabi NV heeft hierbij ook een behoorlijk­e bijdrage geleverd door een machine in te zetten. Uiteindeli­jk is het gelukt de stortplaat­s te ordenen en zal er in de toekomst controle worden uitgeoefen­d op het dumpen van vuil. Bij de ingang van de stortplaat­s is er een hefboom geplaatst. De mogelijkhe­id tot het innen van tol is volgens Asoitie niet uitgeslote­n, omdat het verwerken van vuil enorme kosten met zich meebrengt.

Volgens het hoofd BBR heeft de Bestuursdi­enst meermaals machines moeten inzetten om vuil dat op en langs de weg naar de vuilstortp­laats gedumpt was op te ruimen. Er werd zodanig gedumpt dat er een situatie was ontstaan dat de vuilniswag­en de stortplaat­s niet kon bereiken. De stortplaat­s is nu helemaal schoon. Het is de bedoeling dat er in de toekomst bij de stortplaat­s personen aanwezig zullen zijn die aanwijzing­en zullen geven bij het dumpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname