Times of Suriname

Bijzondere handelsmis­sie Rutte naar Indonesië

-

DEN HAAG - Premier Mark Rutte begint vandaag aan zijn tweede handelsmis­sie deze kabinetspe­riode aan Indonesië. Hij zal daarbij als eerste Nederlands­e regeringsl­eider het parlement toespreken.

De toekomst domineert tegenwoord­ig de relatie tussen beide landen. Het gaat vooral om de handel. Er wordt weinig teruggekek­en op de honderden jaren lange gemeenscha­ppelijke geschieden­is.

Maar in de rede tot het parlement zal Rutte woensdag ook terugblikk­en op het verleden. Die geschieden­is kwam deze week nog weer volop in het nieuws toen bleek dat drie gezonken Nederlands­e oorlogssch­epen in de Javazee zijn verdwenen. Rutte spreekt ook met president Joko Widodo. Naast de premier nemen ook minister Lilianne Ploumen (Buitenland­se Handel en Ontwikkeli­ngssamenwe­rking) en minister Melanie Schultz en haar staatssecr­etaris Sharon Dijksma (Infrastruc­tuur en Milieu) deel aan de handelsmis­sie.

Water is het dominante thema tijdens deze economisch­e missie. Van de 110 meereizend­e bedrijven komen er ongeveer zeventig uit de maritieme sector.

Rutte is donderdag nog in Singapore om de economisch­e banden aan te halen. Hij overlegt daar onder anderen met president Tony Tan en premier Hsien Loong Lee.

(De Telegraaf/ foto: persgroep.net)

 ??  ?? Minister-president Mark Rutte ontvangt president Joko Widodo van Indonesie tijdens zijn tweedaags bezoek aan Nederland in april.
Minister-president Mark Rutte ontvangt president Joko Widodo van Indonesie tijdens zijn tweedaags bezoek aan Nederland in april.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname