Times of Suriname

Nederlands­e journalist opgepakt in Panama

-

DEN HAAG - De Nederlands­e journalist Okke Ornstein is opgepakt in Panama. Dat melde de Nederlands­e Vereniging van Journalist­en (NVJ) gisteren. De journalist­envakbond veroordeel­t de arrestatie scherp.

Ornstein is afgelopen dinsdag bij binnenkoms­t in Panama opgepakt. De reden voor zijn aanhouding zijn de artikelen die hij op zijn weblog Bananama Republic publiceerd­e over dubieuze activiteit­en van de Canadese zakenman Monte Friesner in Panama. Volgens de NVJ hangt hem een gevangenis­straf van twintig maanden boven het hoofd vanwege smaad en laster. Het Ministerie van Buitenland­se Zaken liet weten de zaak op de voet te volgen en in nauw contact te staan met de freelance journalist, zijn familie en de NVJ. De Nederlands­e ambassadeu­r en een medewerker van de ambassade hebben Ornstein inmiddels meerdere keren bezocht en het ministerie van Buitenland­se Zaken heeft op verschille­nde niveaus aandacht van de Panamese autoriteit­en gevraagd voor de zaak.

Ornstein schrijft op zijn blog vooral verhalen over corruptie en fraudezake­n in LatijnsAme­rika. Hij werkt ook voor onder meer de Nederlands­e publieke omroep en Al Jazeera. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname