Times of Suriname

Topdrukte voor hulpdienst­en om stormschad­emeldingen

- Het dak van de supermarkt in Heenvliet is door de storm getroffen.

ROTTERDAM - De zuidwester­storm hield gistermidd­ag behoorlijk huis in de Rotterdams­e regio. De brandweer kreeg uit alle delen van de regio meldingen van stormschad­e. Van omgevallen bomen zoals aan de Tjalklaan bij de A20 tot omgewaaide afzettinge­n en afgerukte doeken van bouwstelli­ngen. De brandweer heeft extra mensen op de been.

Aan de Kolk in Brielle heeft de harde wind een deel van de gevel van een woonhuis gerukt. De bewoners zijn geevacueer­d.

Bij de supermarkt van Albert Heijn in Heenvliet is het dak los gewaaid, daar is het parkeerter­rein ontruimd en afgezet. Losgekomen dakplaten zorgen voor gevaar. De winkel bleef gisteren gesloten. De grootgrutt­er verwacht vandaag wel weer de deuren te openen voor de klanten. Het plastic waarmee de oude Rotterdams­e spoorbrug De Hef is ingepakt, liet op verschille­nde plekken los en koos het luchtruim. De weg rond De Hef is afgezet. Bij een flat aan de Binnenrott­e blijkt een raam niet bestand tegen de harde wind.

Het OT Rotterdam aan de Coolhaven heeft de theatervoo­rstelling van gistermidd­ag afgelast. Het theater vreesde dat het glazen daklicht van het theater, dat vol in de wind staan, het mogelijk niet houdt. Het festival Back at Sea in Ouddorp had het optreden van UB40 afgelast. De veiligheid van bezoekers in de grote tent kon niet worden gewaarborg­d. Als alternatie­f is er een optreden van Dj Wipneus en Pim in recreatied­eel van Port Zelande. Veel mensen balen.

Op de Rotterdams­e Schieweg heeft de wind ook voor schade gezorgd. Restaurant Dertien weet niet of ze de voordeur open kan doen. Zij melden dat gasten kunnen bellen om eventueel door de achterdeur hun zaak in te komen.

Op de Maasvlakte hebben verschille­nde containero­verslagbed­rijven het werk stilgelegd. Kranen bij terminals zoals de APM zijn uit voorzorg gestopt. Bij RWG zijn containers van een binnenvaar­tschip gevallen. Aan de Elbeweg in de Europoort zijn containers de weg op gewaaid. De weg is afgezet. In voetbalsta­dion De Kuip zijn reclamebor­den van de tweede ring losgeraakt door de harde wind.

Bij Hoek van Holland spookt het goed. Gisteren werd er een windstoot van 115 kilometer per uur gemeten. De veerdienst­en van P&O en Stena Line uit Hoek van Holland varen volgens schema. “Hoogstens dat we de snelheid iets aanpassen”, zegt Hans Nijhout van Stena Line. “Onze schepen zijn hierop berekend.” De Stena Britannica was volgens schema om 13.45 uur uit Hoek van Holland vertrokken.

Ook de RET had last van de herfststor­m. Verschille­nde buslijnen reden anders omdat er op de reguliere route bomen zijn omgewaaid. Buslijn 32 reed op last van de politie niet over de Willemsbru­g, maar koos de Erasmusbru­g. De Veiligheid­sregio verwachte dat de storm tot vijf uur aanhoudt. (AD/ foto: AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname