Times of Suriname

Arbitrage gebeten hond bij beide coaches

-

VOETBAL - In een onderhoude­nd duel speelden FC Twente en FC Utrecht zondag remise: 1-1. Na afloop was scheidsrec­hter Allard Lindhout bij beide trainers de gebeten hond. Lindhout stuurde Utrechter Ramon Leeuwin al na acht minuten van het veld en daarna weigerde hij strafschop­pen te geven aan Sébastien Haller (FC Utrecht) en Enes Ünal (FC Twente).

“Jullie zijn dramatisch bezig”, riep Ten Hag naar de vierde official tijdens het incident met Leeuwin. Na afloop zei Ten Hag dat hij wel ‘rustig’ was. “Als je daarvoor al zo vroeg een rode kaart geeft, moet je honderd procent zeker weten dat het terecht is. Wat ik vind? Dat doet niet ter zake.” Wel zegt de coach tegen FOX Sports dat Haller een penalty had moeten hebben.

Ook collega René Hake van FC Twente dacht aan een strafschop, maar dan wel voor Enes. “Het is altijd discutabel, maar in deze competitie is het elke week raak”, moppert Hake. De oefenmeest­er vond dat zijn spits een penalty had moeten hebben. “Daar valt niet over te discussiër­en, toch?”

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname