Times of Suriname

Yaya Touré maakt opvallende rentree

-

VOETBAL - Yaya Touré heeft een glorieuze rentree gemaakt bij Manchester City. De Ivoriaanse middenveld­er was onder manager Pep Guardiola volledig uit beeld geraakt, maar mocht zaterdag in de uitwedstri­jd tegen Crystal Palace tot ieders verrassing weer eens starten. Touré bezorgde de Citizens met twee doelpunten de winst op Selhurst Park in Londen: 1-2.

De 33-jarige Ivoriaan, vier keer gekozen tot Afrikaans voetballer van het jaar, leeft in onmin met Guardiola. Touré werd dit seizoen alleen in de voorronde van de Champions League een keer opgesteld door de Spaanse trainer. Tegen Crystal Palace mocht hij weer opdraven, omdat Guardiola enkele spelers wilde sparen met het oog op de naderende confrontat­ie met Borussia Mönchengla­dbach in de Champions League. Met succes, want met twee treffers was Touré de grote man bij City. De sterke middenveld­er opende kort voor rust met een knal de score.

Nadat Connor Wickham de stand gelijk had getrokken, maakte de verloren zoon in de 83ste minuut op aangeven van Kevin De Bruyne ook de winnende treffer voor Manchester City. Tegenvalle­r voor de Engelse topclub was wel dat aanvoerder Vincent Kompany opnieuw geblesseer­d uitviel, na een botsing in de eerste helft met zijn eigen keeper Claudio Bravo.

(Nusport)

 ??  ?? Dwane Wade van Chicago Bulls probeert te schieten. (Foto: Nusport)
Dwane Wade van Chicago Bulls probeert te schieten. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname