Times of Suriname

Feyenoord pakt draad weer op

-

VOETBAL - Koploper Feyenoord heeft in de eredivisie de draad weer opgepakt. Na drie duels zonder zege wonnen de Rotterdamm­ers wel van PEC Zwolle. De 3-0 eindstand verbloemt echter wel de matige vorm die Feyenoord grote delen van de wedstrijd liet zien. De wedstrijd kende overigens wel een indrukwekk­end begin, doordat Rotterdams­e fans bij de opkomst van beide elftallen lichtjes en sterretjes lieten oplichten als steunbetui­ging aan Tony Vilhena, wiens moeder onlangs overleed. En gelijkerti­jd klonk uit duizenden kelen ‘You’ll never walk alone’. De ploeg van Giovanni van Bronckhors­t speelde in een te laag tempo en was bovendien slordig in de passing. Daardoor bleef Zwolle, dat zelf zeker niet groots speelde, makkelijk op de been. Toch leek Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen te scoren, maar Wout Brama keerde zijn kopbal op, of misschien wel achter, de doellijn. Het bleef 0-0. Maar na 38 minuten was het toch raak voor de thuisploeg. Waar de voorzetten op Jørgensen vrijwel allemaal simpel werden weggekopt door Ted van de Pavert, kwam een hoge bal van Jens Toornstra op Dirk Kuijt wel aan. De aanvoerder verlengde de bal vervolgens prima naar de lange hoek: 1-0. Na rust leek Feyenoord sterker voor de dag te komen. Eljero Elia draaide al snel Bram van Polen dol en leverde een prima voorzet op Jørgensen af, maar de Deen kopte de bal vanaf een meter of twee onbegrijpe­lijk naast het doel van keeper Mickey van der Hart in plaats van erin. Die aanval beloofde dus veel, maar Feyenoord zakte daarna toch weer in. PEC kon er niet van profiteren en toen Karim El Ahmadi, terug van een blessure, twintig minuten voor tijd van grote afstand de 2-0 achter Van der Hart pegelde, was het duel gespeeld. Toornstra tekende, eveneens met een knal van buiten de zestien, voor het slotakkoor­d.