Times of Suriname

Robinhood pakt eerste overwinnin­g

-

VOETBAL - “Ik heb heel tevreden met de drie punten”. Dit gaf trainer Johan Vorstwijk van Robinhood aan, na de 4-1 overwinnin­g op Voorwaarts bij de voortzetti­ng van de topklasse van de Surinaamse Voetbal Bond. De wedstrijd werd gespeeld in het Essedstadi­on. Door de overwinnin­g heeft Robinhood vier punten en Voorwaarts blijft nog zonder punten. Vorstwijk zegt dat het team in de eerste helft goed heeft gespeeld, maar in de tweede helft iets minder. “Men heeft Voorwaarts terug laten komen”. De oefenmeest­er gaat daarom nog werken aan de minpunten van het team. Assistent-trainer Werner Blackson van Voorwaarts zegt dat er nog veel werk aan de winkel ligt. Hij gaf ook mee, dat Voorwaarts is gepromovee­rd naar de topklasse en dat het team nog tijd nodig heeft. Blackson is hoopvol gestemd dat alles goed zal gaan met het team. Robinhood nam in de 23ste minuut de voorsprong door een doelpunt van Ivanildo Rozenblad. Roxey Fer brak goed door en legde de bal netjes af voor Rozenblad. Dertien minuten later scoorde Rozenblad weer. De voorgetrok­ken bal werd goed ingekopt door de spits, die alleen stond in het strafschop­gebied. Voor het rustsignaa­l kreeg Voorwaarts een goede kans om de score te verkleinen, maar Urbain Rozeblad werd goed gestopt door doelman Rainel Godfried van Robinhood. In de tweede helft werd de score verruimd door een doelpunt van Cerezo Haabo. Hierna kwam Voorwaarts terug, toen de jeugdige Shorano Mawi uit een rebound de eerste treffer voor de geel zwarte formatie binnenscho­ot: 3-1. In de eindfase kreeg Robinhood een penalty en Fer maakte geen fout vanaf de witte stip.

??  ?? Vijfmaal Mr. Suriname winnaar Soepe Koese (m) heeft in Georgetown, Guyana The Stage of Champions gewonnen. (Foto: SBWB)
 ??  ?? Saverio Adenie van Robinhood probeert een aanval op te bouwen, terwijl Gabriel Doekoe van Voorwaarts alles doet om dit tegen te gaan. (Foto: Rakesh Parag)