Times of Suriname

Srefidensi Marathon een Guyanese aangelegen­heid

-

ATLETIEK - De Suriname Srefidensi Marathon werd een Guyanese aangelegen­heid, want de hoofdprijs bij de heren en dames ging naar het westelijke buurland. Bij de heren won Adrian D’Andrade en bij de dames Euleen Josiah Tanner. De marathon werd zaterdag gehouden.

D’Andrade gaf aan dat hij veel tegenstand heeft gehad. De Guyanese atleet had niet verwacht dat hij zou winnen, maar had gehoopt op een top drie plaats. Hij gaf aan dat de Guillermo Udenhout hem veel tegenstand heeft geboden. D’Andrade zegt verder dat hij volgend jaar weer erbij zal zijn, om zijn titel te verdedigen. Hij zette een tijd neer van 2.52.24. Tanner was ook verrast dat zij als eerste over de finish ging. Zij geeft aan dat zij veel offers moest brengen om deel te nemen aan dit toernooi. Zij is daarom heel tevreden met de eerste prijs. Tanner zette een tijd neer van 3.27.38.

Udenhout eindigde op de tweede plaats. Carlos Feliksdal (Suriname) werd derde en Chomeynie Pinas (Suriname) werd vierde. Bij de dames eindigde Sandra Ammersingh (Nederland) op de tweede plaats. De winnaar van vorig jaar Cyrleen Phillips (Guyana) eindigde dit keer op de derde plaats.