Times of Suriname

Reddingsop­eratie gestart voor gestrand vrachtschi­p zuidelijke kust Engeland

-

GROOT-BRITTANNIE - De Britse kustwacht en hulpdienst­en zijn een reddingsop­eratie gestart, nadat een vrachtschi­p is gestrand na een botsing voor de zuidelijke kust van Engeland. Het gebied was getroffen door een herfststor­m. De reddingsdi­ensten proberen het vaartuig, 200 meter lang, te evacueren.

Eerder was het vrachtschi­p in aanvaring gekomen met een ander vaartuig dat geladen was met stenen, op 5 kilometer van de haven van Dover, zo bericht de Britse openbare omroep BBC. Daarna dreef het vrachtschi­p af naar de zandbank Varne.

Vanuit Dover en Dungeness rukten meteen hulpschepe­n uit. De kustwacht zei dat twee helikopter­s naar het vaartuig waren gestuurd om de 23-koppige bemanning te evacueren. Volgens Britse media gaat het om het vrachtschi­p Saga Sky. Elf bemannings­leden werden intussen per helikopter geëvacueer­d. Een sleepboot was al onderweg vanuit het Franse Boulogne om het schip weg te slepen. Een woordvoerd­er van de Britse reddingsdi­ensten stelt dat er geen indicatie is van milieuscha­de door de brandstof van het schip. De Britse overheid vaardigde verschille­nde waarschuwi­ngen uit voor overstromi­ngen vanwege de storm die het zuidelijke en zuidwestel­ijke kustgebied zaterdagav­ond trof. Daarbij zijn windsnelhe­den tot 130 kilometer per uur opgetekend.

(HLN/ Mirror)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname