Times of Suriname

Doden bij crash politiehel­ikopter Rio

-

BRAZILIE - Zeker vier agenten zijn om het leven gekomen toen een politiehel­ikopter neerstortt­e in Rio de Janeiro. Dat gebeurde na een dag vol zware gevechten tussen de politie en vermeende criminelen in een sloppenwij­k die bekendstaa­t als de Stad van God, berichtten lokale media. Het is nog onduidelij­k of het toestel zaterdagav­ond (lokale tijd) uit de lucht is geschoten, of dat andere factoren een rol speelden. Op amateurbee­lden is te zien dat de helikopter in een spin is geraakt en in een rechte lijn uit de lucht lijkt te vallen.

Het toestel kwam uiteindeli­jk neer in een open gebied, vlakbij een grote snelweg. De lichamen van de bemannings­leden zijn inmiddels geborgen door de brandweer. De politie liet in een verklaring weten dat nog onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de crash.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een toestel boven Rio is neergehaal­d door criminelen, die in de Braziliaan­se miljoenens­tad vaak zwaarbewap­end zijn. Het lukte drugscrimi­nelen in 2009 een politiehel­ikopter neer te halen. Twee bemannings­leden overleefde­n die crash niet.

De politie kreeg de afgelopen jaren steeds meer grip op de sloppenwij­ken in Rio en kon drugscrimi­nelen en andere bendes vaak verdrijven. Uit overheidsc­ijfers blijkt echter dat de criminalit­eit weer in de lift zit. De stad gaat gebukt onder een economisch­e crisis, met stijgende werklooshe­id tot gevolg.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De politie van Rio op de plaats des onheil, waarbij er vier doden zijn gevallen. (Daily Mail)
De politie van Rio op de plaats des onheil, waarbij er vier doden zijn gevallen. (Daily Mail)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname