Times of Suriname

Merkel wil bondskanse­lier blijven

-

DUITSLAND Bondskanse­lier Angela Merkel wil de Duitse regering blijven leiden en wil leider van de christende­mocratisch­e CDU blijven. Dit hebben mensen uit het CDU-partijbest­uur gisteren bevestigd tegenover persbureau DPA.

Het bestuur was gisteren in besloten vergaderin­g in Berlijn bijeen. Verwacht werd dat Merkel later op de dag op een persconfer­entie officieel bekendmaak­te dat ze haar baan wil houden en de verkiezing­en in september volgend jaar als lijsttrekk­er in wil. Het CDU-partijcong­res kiest dinsdag 6 december in Essen de nieuw partijleid­ing.

Merkel ligt onder vuur, ook bij Duitse christende­mocraten, maar een alternatie­f voor de 62-jarige Merkel is volgens Duitse media niet voorhanden. De golf van kritiek op haar vluchtelin­genbeleid heeft haar popularite­it in algemene zin niet aangetast. Merkel is al bondskanse­lier sinds 22 november 2005 en leidt de CDU sinds 2000.

Als Merkel zoals verwacht op het congres in Essen weer tot leider wordt gekozen, maakt ze kans de recordhoud­ers in het bondskanse­lierschap te overtreffe­n. Bij een verkiezing­soverwinni­ng van de CDU treedt Merkel in 2017 in haar twaalfde jaar als bondskanse­lier opnieuw aan. Recordhoud­er Helmut Kohl was zestien jaar de Duitse premier (1982-1998) en CDU-medeoprich­ter Konrad Adenauer bekleedde de post veertien jaar lang (19491963).

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname