Times of Suriname

Dc Daniel neemt Marowijne officieel over

-

PARAMARIBO – Het district Marowijne is gisteren symbolisch overgedrag­en aan Freddy Daniel, de nieuwe districtsc­ommissaris (dc) van Marowijne. De scheidende dc Jerry Miranda riep de gemeenscha­p op om de nieuwe dc een eerlijke kans te geven en hem massaal te ondersteun­en, ongeacht zijn partijpoli­tieke achtergron­d. Daniël komt uit de Bestuursdi­enst en heeft werkervari­ng opgedaan in het district Para.

Dc Daniël heeft in de rang van districtss­ecretaris gedurende acht maanden gewerkt in Marowijne en zal het beleid, dat uitgezet is door Miranda, voortzette­n. Beleidswer­ken met betrekking tot de kustwacht zullen geëvalueer­d en voortgezet worden, alsook de infrastruc­turele werken en vuilverwer­king. Ordening van de markt op Albina en verfraaiin­g van de waterkant en het totaal centrum is ook als prioriteit opgenomen.

Het ter beschikkin­g stellen van zwaar materieel voor de dorpen in het district om de waterhuish­ouding aan te pakken en kostgronde­n aan te leggen, is al in uitvoering. De potenties van Marowijne in de agrarische sector en het toerisme zullen ook uitgebuit worden. Vertegenwo­ordigers van haast alle overheidsd­iensten in het district, de Districts- en de Ressortraa­d waren aanwezig om de nieuwe dc welkom te heten en een vlotte samenwerki­ng toe te zeggen. De nieuwe dc zal volgend week zijn intrek nemen in het district.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname