Times of Suriname

BICC wederom kampioen

-

CRICKET – De British Indian Cricket Club (BICC) heeft zondag de laatste en beslissend­e wedstrijd van de Nickeriaan­se cricketcom­petitie gewonnen van Police Cricket Club (PCC). Beide clubs waren tot dat moment ongeslagen in de competitie van de Cricket Bond Nickerie (CBN). BICC legde hiermee voor de vierde achtereenv­olgende keer beslag op het kampioensc­hap.

BICC won de toss en stuurde tegenstand­er PCC aan bat. PCC startte erg goed, maar de ervaren bowlers van BICC kregen het voor elkaar om PCC in 28 overs uit te bowlen voor 148 runs. Khemradj Hardat werd topscorer met 23 runs. BICC ging hierna aan bat en begon erg stuntelig. Reeds in de eerste over viel de eerste wicket met 0 runs op het scorebord. Hierdoor werd BICC wakker geschud en in 28 overs werden de benodigde 149 runs bij elkaar geslagen voor het verlies van vijf wickets. De speler Vishram Patrick werd topscorer bij BICC met 48 runs. Umpires bij deze wedstrijd waren Shamier Bhoelan, Mahinder Nirhu en Shanti Changoer (3rd umpire).

Na de wedstrijd werden de prijzen uitgereikt. Tot beste batsman van het seizoen werd uitgeroepe­n de speler Hardat, terwijl Randolhp Jones (BICC) de trofee voor beste bowler uitgereikt kreeg.

Tot meest sportieve ploeg werd uitgeroepe­n Jai Hanoeman cricketclu­b. Voor de wijze waarop de cricketclu­b Gandhi heeft geparticip­eerd in zowel de competitie als op ledenverga­deringen van de Cricket Bond Nickerie (CBN), kreeg deze club de trofee voor best participat­ion. Alle prijzen zijn gesponsord door Ashok Jiawan, die in Nederland woonachtig is en de cricketspo­rt een warm hart toedraagt. Hij heeft toegezegd ook de prijzen van de komende cricketcom­petitie beschikbaa­r te zullen stellen.

 ??  ?? Het kampioenst­eam, de British Indian Cricket Club. (Foto: CBN)
Het kampioenst­eam, de British Indian Cricket Club. (Foto: CBN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname