Times of Suriname

Succesvoll­e sportdag voor kinderen met beperking

-

SPORT - Met een sportdag voor kinderen met een beperking heeft de Ilonka Elmont Foundation module 2 van het vierdaagse Ready&Able Train de Trainerpro­gramma afgesloten. Tijdens dit programma dat van 18 tot en met 21 november werd georganise­erd met ondersteun­ing van de Nederlands­e Ambassade, Wings of Support (KLM) en Self Reliance zijn 22 enthousias­te sportcoach­es gecertific­eerd. Dit Train de Trainerpro­gramma bood de cusisten niet alleen de kans om hun trainingsv­aardighede­n aan te scherpen en uit te breiden, maar het ging ook dieper in de materie ten opzichte van de voorafgaan­de Ready&Able Train de Trainer programma’s.

Bij de start van het Train de Trainerpro­gramma benadrukte zowel de onderdirec­teur Kenneth Jaliens (Ministerie van Sport en Jeugdzaken) en het hoofd Bureau Speciaal Onderwijs Marjori Struiken (Ministerie Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) het belang van dit programma voor kinderen met een beperking en de noodzaak van kwalitatie­f goed opgeleide sportcoach­es.

Deze sportdag markeerde ook het einde van het UTSN Twinning project Special Heroes Suriname Sport&Bewegen (ondersteun­d door het Nederlands Ministerie van Buitenland­se Zaken) dat de afgelopen 18 maanden op 15 scholen uit het Speciaal Onderwijs gehouden is. “Het is voor ons een bijzonder moment omdat onze drie grote projecten, het Ready&Able Train de Trainer programma, Special Heroes Suriname Sport&Bewegen en Special Edition (sportdagen voor kinderen met een beperking) elkaar juist op deze dag kruisten”, aldus Ilonka Elmont.

Als praktijk onderdeel en examen werd door de cursisten op het Emile de la Fuentespor­tcomplex een sportdag voor kinderen met een beperking georganise­erd waar ruim 165 kinderen afkomstig van de Jules Fernandess­chool, Huize Betheljada, Stichting Hubstina en de Mytylschoo­l hebben meegesport.

Tijdens deze sportdag heeft de Foundation zich ook mogen verheugen op de deelname van bijzondere gasten waaronder de Nederlands­e ambassadeu­r Ernst Noorman en zijn vrouw Henneke Ijkelensta­m, Emanuel Sanvisi, Lucien Carbin en Priscilla Davids die allen flink hebben meegedaan met de kinderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname