Times of Suriname

Ramautar duwt Terborg in zijn gezicht

-

ZAALVOETBA­L – Zaken zijn helemaal uit de hand gelopen in de eerste wedstrijd tussen de twee oud rivalen, Styx-KG en Mengao. Zo heeft de trainer van Mengao, Guilliamo Ramautar, de scheidsrec­hter Anthony Terborg in het gezicht geduwd en er werd op Styx-KG-speler Romeo Jomena bier gegooid vanuit de tribune. Styx-KG won uiteindeli­jk de wedstrijd met 6-3 en neemt in de best of drie wedstrijde­n een 1-0 voorsprong.

De wedstrijd nam in de 22ste minuut een andere wending, toen Terborg de rode kaart gaf aan Moraes Palheta van Mengao. De hele leiding en de spelers van Mengao waren het niet eens met de beslissing en uitten dit ook. Nadat de scheidsrec­hters onderling hadden gesproken, werd de rode kaart omgezet in een gele kaart. Een minuut later kreeg Palheta zijn tweede gele kaart, dus rood, en het team moest twee minuten spelen met een man minder. In de periode viel Styx-KG constant aan. Mengao verdedigde met man en macht. In de 24ste minuut scoorde Lucas da Costa, maar de leiding van Mengao vond dat er een overtredin­g eerst had plaatstgev­onden op Carlos Ramos door Jomena. Ramautar en doelman Ronny Aloema waren duidelijk het niet eens en gingen verhaal bij Terborg halen. In deze scrimmage duwde Ramautar, Terborg in het gezicht. De wedstrijd werd hierdoor voor enkele minuten stilgelegd. Ramautar was verder ook boos, en wilde met zijn team weglopen. Nadat zaken gladgestre­ken waren, is de wedstrijd hervat. Ramautar werd naar de tribune gestuurd. Kort daarna gebeurde het tweede geval. Twee spelers van Mengao omsingelde­n Jomena om de bal te veroveren en de spits van Styx-KG viel op de grond. Jomena tilde zijn elleboog op, raakte een speler en kreeg de rode kaart. Hij moest naar de kleedkamer­s. Dit deed Jomena ook. Jomena liep naar de kleedkamer en een supporter gooide vanuit de ingang van tribune bier op Jomena. Dit wekte kwaad bloed op bij Jomena en hij wilde de supporters te lijf gaan, maar werd tegengehou­den door zijn medespeler­s. Weer werd de wedstrijd gestaakt voor enkele minuten. Nadat zaken weer rechtgetro­kken waren, zijn de resterende minuten uitgespeel­d.