Times of Suriname

Dieko schiet PVV langs Jong Rambaan

-

VOETBAL – Donovan Dieko heeft met zijn twee doelpunten in de tweede speelronde van de topklasse van de Surinaamse Voetbal Bond zijn team PVV langs Jong Rambaan geschoten. PVV won met 2-1 en heeft zodoende zijn eerste overwinnin­g van de competitie geboekt.

Beide teams gingen in de eerste helft heel slordig om met balbezit. Halverwege deze helft zorgde Dieko voor de 1-0. De tegenstand­er begon hierna wat beter te spelen, terwijl PVV nog steeds heel slordig omging met de bal. Jong Rambaan kreeg enkele minuscule kansen, maar kon die niet omzetten in doelpunten. De ruststand was 1-0. In de tweede helft was Jong Rambaan het betere team, maar PVV verdedigde heel compact, waardoor het team het heel moeilijk kreeg om achter de verdedigin­g van de tegenstand­er te komen. In de 68ste minuut werd het erger voor Jong Rambaan, toen Dieko uit een omhaal, na slecht verdedigin­gswerk van de achterhoed­e, de 2-0 binnenscho­ot. Jong Rambaan reageerde snel en enkele minuten later schoot Lorenzo Overman de 2-1 binnen. Hierna kreeg Jong Rambaan enkele goede kansen om de gelijkmake­r te scoren, maar door goed keeperswer­k van de doelman van PVV en alert verdedigen van de achterhoed­e bleef de score op 2-1 in het voordeel van PVV. PVV verloor de eerste wedstrijd van de competitie van Leo Victor met 5-2, terwijl Jong Rambaan zijn wedstrijd wel won met 3-1 van het Surinaams Nationaal Leger (SNL).