Times of Suriname

Jefferies verlaagt koersdoel AB InBev

-

NEW YORK - Jefferies heeft het koersdoel voor AB InBev verlaagd van 126,00 naar 111,00 euro met een onverander­de koopaanbev­eling. Dit bleek gisteren uit een sectorrapp­ort van de Amerikaans­e zakenbank.

De koers van AB InBev werd volgens de analisten negatief beïnvloed door de stijgende rendemente­n op obligaties, zorgen over de balansposi­tie en de marktontwi­kkelingen in Brazilië.

De marktvorse­rs merkten op dat de stijgende rentes meer volatilite­it kunnen opleveren, maar ze vinden de zorgen over de balansposi­tie overdreven. Ook bij een stijgende verhouding tussen nettoschul­d en bedrijfska­sstroom (Ebitda) tot meer dan 5 is er volgens de bank nog voldoende ruimte om dividend uit te keren. De problemen in Brazilië zijn volgens de analisten al in de koers verwerkt. Daarbij rekenen zij niet op een structurel­e winstverla­ging.

AB InBev presteert volgens de analisten goed op het gebied van kostenbesp­aringen en geloven dat een omzetgroei van 6 procent op de middellang­e termijn mogelijk is, gezien de marktposit­ie van het fusiebedri­jf AB InBev-SABMiller. De analisten stelden dan ook dat het aandeel AB InBev kan worden opgepikt in aanloop naar de jaarcijfer­s op 2 maart, wanneer de marktvorse­rs een update verwachten over de synergieën.

Het aandeel AB InBev noteerde gisteren op een vrijwel vlakke beurs 0,1 procent hoger op 95,42 euro. (Beursduive­l/foto: leekennedy.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname