Times of Suriname

Aanslagen in Straatsbur­g en Marseille verijdeld

-

FRANKRIJK - Met de aanhouding van zeven mannen tussen de 29 en 37 jaar zijn mogelijk aanslagen in Straatsbur­g en Marseille verijdeld. Zij werden in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt in beide steden.

Onder de arrestante­n zijn Fransen, Marokkanen en Algerijnen. Zes van hen waren onbekend bij de inlichting­endiensten. De aanhouding­en volgen op een eerste politieact­ie die dateert van 14 juni, vlak voor het EK voetbal begon, waarbij vijf mannen werden opgepakt. Twee van hen zitten inmiddels vast. Het onderzoek naar deze terreurcel was al acht maanden bezig. Volgens Le Parisien kwamen deze mannen terug uit Syrië en ze werden al een paar weken geobservee­rd. Ook zouden ze eerder contact hebben gehad met de terroriste­n die toesloegen in het Bataclan op 13 november vorig jaar. Er werd overhaast tot arrestatie over gegaan, omdat de mannen in Straatsbur­g zich nerveus gedroegen vanwege een wapenlever­antie. Bij een huiszoekin­g werden handwapens en een machinepis­tool aangetroff­en.

De krant meldt dat de mannen het op het politiecom­missariaat en de jaarlijkse kerstmarkt in Straatbrug hadden gemunt, die vrijdag van start gaat. Roland Ries, de burgemeest­er van de Oost-Franse stad, beweert echt dat het evenement geen doelwit was. Het festijn, dat twee miljoen mensen trekt, gaat dus gewoon door. Volgens minister van Binnenland­se Zaken Bernard Cazeneuve, die de informatie gistermorg­en bekendmaak­te, zijn er sinds het begin van dit jaar 418 mensen opgepakt in verband met terrorisme.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname