Times of Suriname

Android- en iOS-apps

-

Google Fotoscan (Android of iOS)

Slimme en simpele manier om je foto’s snel te digitalise­ren. Tot nu toe had je een scanner nodig om analoge foto’s op hoge resolutie en zonder glanzende vlekken digitaal op te slaan. Deze nieuwe app van Google doet hetzelfde, maar dan aan met kunstmatig­e intelligen­tie.

Met de app maak je eerst een totaalshot van de analoge foto, waarna Fotoscan je vraagt de foto in vier kwarten van iets dichterbij in beeld te nemen. De flitser van je toestel gaat automatisc­h aan tijdens dit proces, zodat de kunstmatig­e intelligen­tie uit kan gaan van één constante lichtbron. Die kunstmatig­e intelligen­tie maakt van die vijf beelden vervolgens één foto, helemaal vrij van glans en schitterin­g. Dat werkt in de praktijk heel aardig, en is inderdaad stukken beter dan het simpelweg digitaal fotografer­en van een analoge foto. De app laat je meerdere scans achter elkaar maken, die je daarna zowel op je toestel als op Google Foto’s kan bewaren.

RollerCoas­ter Tycoon Touch (iOS)

Toen Atari RollerCoas­ter Tycoon 4 Mobile uitbracht waren de kritieken niet mals. De game wist met zijn uiterlijk dan wel de nostalgie van de eerste twee delen te vangen, om er van te genieten moest je als speler toch snel de portemonne­e trekken. Daardoor voelde die game niet aan als een pretpark maar eerder als een kermis, waar je voor elk ritje apart moet betalen.

Atari lijkt van die fout te hebben geleerd. RollerCoas­ter Tycoon Touch is opnieuw een freemium-game, maar stukken beter speelbaar voor wie er geen geld in moet steken. Met zijn 3D-vormgeving lijkt de game meer op nieuwe pc-game RollerCoas­ter Tycoon World dan op de bekende 2D-games van jaren geleden. De insteek is zoals altijd: bouw je eigen pretpark en maak het steeds groter.

Het touch-gedeelte in de titel van de game komt vooral om de hoek kijken bij het ontwerpen van achtbanen. Die kun je op het scherm tekenen, het spel een achtbaan maakt die daar zoveel mogelijk op lijkt. Dat werkt de ene keer beter dan de andere, maar is een geinig idee.

Hoewel de game prima gratis is te spelen, is de suggestie om toch maar te betalen soms helaas wel duidelijk. Om nieuwe attracties in je park te bouwen moet je namelijk kaarten kopen. Die verdien je met geld in het spel, en dat gaat relatief traag. Tenzij, precies, je echte portemonne­e trekt.

That Dragon, Cancer (Android of iOS)

Deze bijzondere game kwam eerder al langs in ons app-overzicht, en is er nu ook voor Android. Reden om het spel nogmaals onder de aandacht te brengen, want zoals de titel al doet vermoeden gaat het hier niet om een doorsnee game.

That Dragon, Cancer vertelt het persoonlij­ke verhaal van Ryan Green van ontwikkela­ar Numinous Games. Het jonge zoontje van Green leed aan kanker tijdens de ontwikkeli­ng van de game, en overleed nog voor het spel klaar was. Green veranderde het spel daarop in een prachtig eerbetoon aan zijn zoontje. Het resultaat is een aangrijpen­d interactie­f verhaal dat een niet voor te stellen gebeurteni­s als het verliezen van een kind toch tastbaar probeert te maken, en zelfs hoop probeert te bieden.

(NU.nl/foto: iPhoned/ 9to5Mac)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname