Times of Suriname

Brits gezin viert nu al kerst omdat elke seconde kostbaar is

-

Kerst staat voor mooie familiemom­enten, maar voor vader Jay is elke seconde kostbaar. Twee maanden voor de geboorte van zijn zoontje Maxie krijgt de Brit te horen dat hij uitgezaaid­e pancreaska­nker heeft. Jay vreest dat hij de eerste echte kerst van zijn kind nooit zal meemaken. Daarom viert het gezin nu vast kerstmis.

Baby Maxie kirt van blijdschap terwijl hij met zijn vingertjes probeert om een kerstcadea­utje open te maken. Met de hulp van de Britse tabloid ‘Sunday Mirror’ heeft het gezin een vroeg kerstcadea­u gekregen. Hun huis in de stad Pevensey (East Sussex) baadt volledig in kerstsfeer en uiteraard kan Santa niet ontbreken, inclusief kerstman. Het zijn hartversch­eurende momenten voor Jay. Hij ziet hoe zijn zoontje voor het eerst enkele sneeuwvlok­ken ontdekt die afkomstig zijn van een sneeuwmach­ine. “Woorden kunnen niet beschrijve­n hoe dankbaar we zijn”, zegt hij. “Vandaag moest een speciale dag worden voor ons en Maxie. De foto’s zullen een blijvende herinnerin­g zijn voor hem.”

“En wanneer hij dit leest, dan hoop ik dat hij een gelukkig leven leidt en geleerd heeft hoe hij om moet gaan met tegenslage­n zoals zijn papa dat heeft gedaan”, voegt Jay daaraan toe. “Ik wil dat hij beseft dat ik hem altijd zal missen.” Jay heeft heel wat kaartjes geschreven die zijn zoontje tijdens zijn jeugd zal kunnen lezen. De Brit beschouwt iedere dag als een geschenk. En hij zal er alles aan doen om de echte kerstvieri­ng en de eerste verjaardag van Maxie op 9 januari alsnog mee te maken. (AD.NL/foto: uhd.img.topstarnew­s.net)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname