Times of Suriname

Papa toont de brutale realiteit van het opvoeden van vier kinderen

-

Picture perfect: zo ziet het gezinnetje van Simon Hooper (33) en zijn vrouw Clemmie er op het eerste gezicht uit. Maar niets is minder waar, zo laat hij zien op zijn hilarische Instagrama­ccount. Het leven met hun vier dochters Anya (8), Marnie (5) en de tweeling Ottilie en Delilah (10 maanden) in Londen blijkt af en toe een uitdaging.

Meer dan 265.000 mensen volgen de avonturen van de papa en zijn kroost intussen op social media. Hoe hij zich staande probeert te houden als enige man in een gezin met vijf vrouwen. En dat doet hij op meesterlij­ke wijze. Van ‘s morgens bij het opstaan - “in dit huis bestaan geen zachte ochtendste­mmen” - tot het maken van eten met de tweeling: “ze hebben de hygiënesta­ndaards die een vettige kebabzaak in een mum van tijd kunnen doen sluiten. Op het einde voer je het gewoon naar binnen en hoop je het beste. De kans is reëel dat het kieskeurig­e cliënteel het toch weigert. Misschien kan ik het me de volgende keer besparen en het rauwe voedsel gelijk in de vuilnisbak gooien.” Om nog maar te zwijgen van de vele slapeloze nachten: “Delilah was vannacht evenveel keer op als een jojo die een bak redbull binnen heeft.

Als vader heb ik een ingebouwde geluidsdem­per waardoor ik door een metalconce­rt kan slapen. Maar dit was andere koek. Ik denk dat de buren gedacht moeten hebben dat ik een kat aan het villen was met een houten lepel”, klinkt het. Samen een bad nemen na een lange dag spelen kan een goed idee lijken, maar ook dat kan lelijk tegenvalle­n: “Ik voelde me als een ongenode blauwe vinvis in een spa voor dwergen. Als de blikken van baby’s konden doden, was ik er nu niet meer geweest”, klinkt het. Maar op het einde van de dag is hij toch altijd blij dat hij zijn kroost bij zich heeft, zo mag ook duidelijk zijn.

(AD.NL/foto:mybaba.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname