Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1906 - Naast de bestaande radiografi­sche noodkreten als het Engelse CQD wordt een nieuwe, internatio­nale noodkreet ingevoerd: SOS.

1995 - In Nederland wordt het lichaam van Nicole van den Hurk, die sinds 6 oktober 1995 vermist werd, gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop.

Politiek

1975 - Koning Juan Carlos wordt staatshoof­d van Spanje.

2005 - Angela Merkel wordt officieel door de Bondsdag gekozen als de eerste vrouwelijk­e bondskanse­lier van Duitsland.

Wetenschap en technologi­e

1955 - De eerste Russische waterstofb­om wordt tot ontploffin­g gebracht.

2012 - Australisc­he onderzoeke­rs ontdekken dat Sandy Island, een eiland dat al jarenlang op diverse landkaarte­n vermeld staat, helemaal niet bestaat.

Geboren

Jamie Lee Curtis (sinds 1996 ook wel Baroness Haden-Guest, Los Angeles, 22 november 1958) is een Amerikaans­e filmactric­e. Curtis won onder meer Golden Globes voor haar rollen in Anything But Love en True Lies, een American Comedy Award, een Saturn Award (beide voor True Lies) en een BAFTA Award voor Trading Places. Haar eerste film betekende meteen haar doorbraak: Halloween. Ze speelde Laurie Strode, een meisje dat wordt opgejaagd door haar moordende broer Michael Myers. Curtis maakte meteen daarna nog enkele slasher-films in de vorm van The Fog, Prom Night en Terror Train (alle drie uit 1980). Het leverde haar als bijnaam Scream Queen op. Op 18 december 1984 trouwde Curtis met acteur Christophe­r Guest. Samen met hem adopteerde ze in 1986 een dochter en in 1996 een zoon. Toen Guests vader in 1996 overleed, erfden hij en zijn echtgenote de baron en barones-titel. (foto: aceshowbiz.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname