Times of Suriname

VS scherpen reisadvies Europa Zes doden na ongeluk met aan wegens risico op aanslagen schoolbus in VS

-

VS - Het Amerikaans­e ministerie van Buitenland­se Zaken waarschuwt Amerikanen die tijdens de feestdagen naar Europa gaan voor mogelijke aanslagen. Zij moeten ‘extra voorzichti­g’ zijn tijdens grote evenemente­n zoals festivals. Dat staat in officieel reisadvies.

Ook dient extra te worden opgelet bij het bezoeken van drukke toeristena­ttracties en het gebruik van het openbaar vervoer. Restaurant­s en hotels worden ook aangemerkt als risicovoll­e locaties. Reizigers wordt geadviseer­d om het (lokale) nieuws in de gaten te houden, contact te onderhoude­n met familieled­en en er moet rekening worden gehouden met extra veiligheid­smaatregel­en.

Volgens het ministerie bestaat er reden om aan te nemen dat terreurbew­egingen Islamitisc­he Staat (IS) en Al Qaida van plan zijn aanslagen te plegen met weinig tot geen waarschuwi­ng vooraf. “Europa is nog steeds niet veilig, vanwege aanslagen die het afgelopen jaar zijn gepleegd in België, Frankrijk, Turkije en Duitsland”, aldus de verklaring.

(de Volkskrant) VS - Bij een ongeluk met een schoolbus in de Amerikaans­e stad Chattanoog­a in de staat Tennessee zijn zes doden gevallen. “Ten tijde van het ongeluk zaten er 35 kinderen aan bood”, aldus de autoriteit­en. 23 kinderen moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht nadat de bus tegen een boom aanreed.

Vijf slachtoffe­rs overleden ter plekke, een zesde in het ziekenhuis. De chauffeur overleefde het ongeluk. Hij wordt door de politie ondervraag­d over de oorzaak. Volgens de lokale korpschef worden eerst alle ouders op de hoogte gesteld. Daarna komt wellicht meer informatie over de slachtoffe­rs naar buiten. In de bus zaten volgens Amerikaans­e media kinderen tussen de drie en elf jaar oud. Gouverneur Bill Haslam van Tennessee heeft hulp aangeboden, mocht dat nodig zijn. Hij noemde het ongeluk tragisch. “Het is altijd verdrietig als het om een schoolbus gaat waarin kinderen zaten”, aldus Haslam. “We zullen doen wat we kunnen om te helpen.”

(de Volkskrant)

 ??  ?? In de bus zaten volgens Amerikaans­e media kinderen tussen de drie en elf jaar oud. (NBC News)
In de bus zaten volgens Amerikaans­e media kinderen tussen de drie en elf jaar oud. (NBC News)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname