Times of Suriname

SRD 91.000 voor viering Srefidensi

-

COMMEWIJNE - Districtsc­ommissaris Remy Pollack van Commewijne kreeg SRD 91.000 van de overheid om de viering van 41 jaar Srefidensi in zijn district te organisere­n. De burgervade­r heeft geprobeerd zich aan dit budget te houden. Pollack sprak verslaggev­ers na het defile en de parade gisteren in Tamanredjo.

Opmerkelij­k is dat een groep mensen bij de viering aanwezig was met borden waarop leuzen als ‘pe a moni de’ en ‘hier is er wel geld voor’. Zij vroegen ook aandacht voor de ‘anticorrup­tiewet’. De burgervade­r wilde hier niet veel over kwijt. Hij zegt te begrijpen dat er mensen zijn die boos zijn op de regering, maar hij vraagt die mensen om geduld te betrachten. Pollack was wel heel tevreden over de opkomst in verband met de viering van de Onafhankel­ijkheidsda­g. Hij geeft aan dat Commewijne de afgelopen jaren opgebloeid is, maar hij wil de komende jaren nog enkele knelpunten aanpakken, vooral als het gaat om de problemen met water en gronden. Iedereen heeft volgens de burgervade­r recht op schoon drinkwater. Hij heeft hierover reeds gesprekken gevoerd met de autoriteit­en. Ook zegt hij dat mensen die al decennia op een stuk grond wonen en landbouw uitoefenen, onmogelijk door anderen verwijderd kunnen worden. Hij roept mensen op die dit probleem ervaren bij hem aan te kloppen voor advies. Over het algemeen is Pollack heel tevreden over de groei die Commewijne doormaakt. De burgervade­r wil het goede werk vervolgen. Voor het defilé in Tamanredjo was er veel belangstel­ling. De politie en militairen hebben zich, zoals elk jaar het geval is, ook dit jaar van hun beste zijde laten zien. Opvallend was dat bij de verschille­nde pelotons en eenheden voornameli­jk vrouwen op de voorgrond waren. Voor het eerst hebben dit jaar drie helikopter­s van het Nationaal Leger meegedaan aan de parade. Ze sloten het geheel af met een korte demonstrat­ie.

 ??  ?? De verschille­nde politie en militaire eenheden gaven gisteren tijdens de parade in Commewijne een show weg tijdens de viering van 41 jaar Staatkundi­ge Onafhankel­ijkheid van de Republiek Suriname. (Foto: Sherwien Hanoeman)
De verschille­nde politie en militaire eenheden gaven gisteren tijdens de parade in Commewijne een show weg tijdens de viering van 41 jaar Staatkundi­ge Onafhankel­ijkheid van de Republiek Suriname. (Foto: Sherwien Hanoeman)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname