Times of Suriname

Uit de rechtszaal Drugssmokk­elaar krijgt drie jaar celstraf

-

PARAMARIBO – Quincy E is donderdag veroordeel­d tot drie jaar gevangenis­straf voor het invoeren van 5020 gram hasj uit Nederland. Rechter Marie Mettendaf legde hem ook een boete op van SRD 3000, te vervangen door drie maanden hechtenis. De in beslag genomen drugs zijn onttrokken aan het verkeer en de reisticket en instapkaar­t zijn verbeurdve­rklaard.

Mettendaf hield hem voor dat de drugs in een aantal kleine pakjes zou kunnen worden verdeeld, waardoor velen bij gebruik daarvan verslaafd zouden kunnen raken. Ze zegt dat zij ook jeugdrecht­er is en weet dat veel jeugdigen verslaafd zijn aan drugs. Dit komt volgens haar niet naar buiten, maar het is een zorgpunt. De rechter zegt dat de autoriteit­en op de luchthaven alert zijn voor het feit dat de drugs niet alleen worden uitgevoerd, maar ook ingevoerd. “Ik ben stom geweest”, vertelde Quincy E.

Hij kreeg het pakketje met het verboden spul van iemand om mee te nemen. Volgens hem heeft hij geen gelegenhei­d gehad om te weigeren. Hij nam mee, maar werd op de Johan Adolf Pengelluch­thaven betrapt. Hij zegt dat het brutogewic­ht 5020 gram is. In eerste instantie vertelde hij 500 euro te hebben gekregen om het pakketje mee te nemen. De rechter confrontee­rde hem met een verklaring die hij bij de politie heeft afgelegd dat hij 500 gram hasj mocht houden. Hij weet niet hoe en waar hij die 500 gram zou verkopen, omdat hij zich niet bezig houdt met drugs. Hij beweert een goede baan te hebben en moet ook nog zijn studie afronden. Hij heeft een gezin te verzorgen. Volgens hem werkt zijn vrouw niet. Hij wil niet dat zijn schooljaar verloren gaat. De jongeman betuigt spijt te hebben dat hij de drugs heeft aangenomen. Officier van justitie Reshmi Rathipal vindt dat Quincy E eerder moest hebben gedacht aan zijn studie, baan en gezin. Ze eiste drie jaar en zes maanden celstraf en een boete van SRD 5000, subsidiair vijf maanden hechtenis. Advocaat Lesley Rogers zegt dat mensen veelal de drugs het land uitvoeren, maar de jongeman heeft juist binnengesm­okkeld.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname