Times of Suriname

Belen aan kop

-

SCHAKEN - De Chileense WFM Gomez Barrera Javiera Belen gaat na de vierde ronde ongeslagen aan kop met een 100% score van vier punten. Zij won van WCM Victoria Kaslan bij de ZuidAmerik­aanse dames U-20schaakwe­dstrijden. WCM Patino Garcia Corals uit Venezuela maakte eveneens ook geen fout tegen onze dameskampi­oen WFM Rosangela Dos Ramos. Ook de derde buitenland­se dame WFM Sigchos Bosquez Breana uit Ecuador wist een aanval af te slaan van WFM Kaithlyn Tjong Tjin Joe en zette ook haar partij om in winst. Op de twee andere borden was het een Surinaams treffen waarbij WCM Catherine Kaslan en WCM Anviti Adhin wonnen van respectiev­elijk Saday Elliot en Alexandra Kaslan.

In de vierde ronde van de masterklas­se was het treffen tussen de twee grootmeest­ers uit Duitsland GM Huschenbet­h

Srefidensi master klasse

Niclas en GM Bruzon Batista Lazaro uit Cuba. Beiden gaven elkaar geen ruimte en na meer dan drie uren kwamen ze op het eind een remise overeen.

CM Maduro Sherman uit Aruba zette zijn partij in winst om tegen onze nationale kampioen FM Roger Matoewi. Op bord vijf wist WGM Linares Napoles Oleiny door te drukken in de stelling tegen CM Suradj Hanoeman en schreef hierdoor ook een punt bij. Slechts CM Romario Sanches wist de Surinaamse eer hoog te houden door te winnen van de hoger gerangschi­kte FM David Vidal Melendez Ismael uit Venezuela. Op het andere bord was het resultaat in het Surinaams treffen tussen FM Viresh Giasi en FM Dewperkash Gajadin een remise. Na vier ronden gaan de twee grootmeest­ers aan kop met 3 ½ punt uit 4 wedstrijde­n. CM Romario Sanches volgt samen met de WGM Linares Napoles Oleiny met 2 ½ punt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname