Times of Suriname

Stibula trekt seriestand gelijk

-

ZAALVOETBA­L - Stibula heeft game twee van de playoffs van de derde klasse van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond gewonnen van Styx MN Car Center met 5-1: hierdoor staat de seriestand nu op 1-1. De derde en beslissend­e game drie wordt morgen gespeeld. Stibula verloor de eerste wedstrijd met 4-3 en moest in deze wedstrijd er alles aan doen om een nederlaag te voorkomen. Het team begon de wedstrijd heel flitsend. Stefano Mac Donald opende de score al in de vierde minuut voor Stibula, maar een minuut later zorgde Alberto Doesburg voor de gelijkmake­r: 1-1. In de achtste minuut schoot Mac Donald de 2-1 binnen en een minuut later tilde Renaldo Tolud de score naar 3-1 voor Stibula. Styx MN Car Center probeerde zo snel mogelijk een aansluitin­gstreffer te maken, maar dit lukte niet. In de laatste minuut van deze helft scoorde Tolud nog eens en bepaalde de ruststand op 4-1 voor Stibula. In de tweede helft speelden de teams verdedigen­d heel sterk en hierdoor viel er maar een doelpunt in deze helft. In de 45ste minuut schoot Mac Donald de 5-1 binnen. Door deze overwinnin­g heeft Stibula een derde en beslissend­e game afgedwonge­n. De winnaar van deze serie gaat rechtstree­ks naar de finale, terwijl de verliezer in de herkansing­sserie zal uitkomen tegen Barka voor de tweede plek in de finale.