Times of Suriname

Warriors geeft LA Lakers pak slaag

-

BASKETBAL - Golden State Warriors heeft het thuisduel met Los Angeles Lakers met ruime cijfers gewonnen. Het team van Stephen Curry, Kevin Durant en Klay Thompson zette de gasten te kijk met 149-106.

Dat het thuisteam de zestienvou­dige NBA-kampioen een moeilijke avond ging bezorgen, was al snel duidelijk. Lakers maakten de eerste punten van de wedstrijd, maar na het eerste kwart leidde Warriors met 41-26. Halverwege de partij was het verschil al opgelopen tot 31 punten: 80-49.

Warriors nam daarna wat gas terug en in het derde kwart maakte Los Angeles zowaar meer punten dan het thuisteam. Het was echter too little, too late, want de drie punten die waren ingelopen, verdwenen als sneeuw voor de zon. Sterker nog, Warriors leek ontketend en scoorde 43 punten in het laatste kwart. Bij Golden State was vooral Stephen Curry weer eens op dreef. De MVP van het vorige seizoen was goed voor 31 punten. Durant (28 punten) en Thompson (26) deden echter niet veel voor hem onder.

Los Angels Clippers blijft het uitstekend doen in de Western Conference. De koploper boekte de veertiende zege van het seizoen. Dit keer was Dallas Mavericks het slachtoffe­r: 104-124. Clippers dankte de overwinnin­g aan een sterke bank: drie van de zes ‘reservespe­lers’ kwamen tot 14 punten of meer. Austin Rivers, ook startend vanaf de bank werd topscorer met 22 punten. Titelhoude­r Cleveland Cavaliers versloeg Portland Trail Blazers (137-125). In het eerste kwart scoorde Kevin Love 34 punten voor de kampioen. De score van Love in één kwart is de is de op een na beste in de NBA-historie. Thompson van Golden State Warriors is recordhoud­er met 37 punten.

Overige uitslagen:

Philadelph­ia 76ers verloor van Memphis Grizzlies met 104-99, San Antonio Spurs was met 119-114 te sterk voor Charlotte Hornets, Orlando Magic ging met 87-92 ten onder tegen Phoenix Suns, Atlanta Hawks versloeg Indiana Pacers met 96-85, Brooklyn Nets verloor met 92-111 van Boston Celtics, Detroit Pistons was met 10784 te sterk voor Miami Heat, Houston Rockets verloor van Toronto Raptors met 102115, Utah Jazz ging met 10883 langs Denver Nuggets, New Orleans Pelicans was met 117-96 te sterk voor Minnesota Tiberwolve­s, Sacramento King zegevierde op Oklahoma City Thunder met 106-92.

 ??  ?? Stephen Curry probeert een basket te maken voor Golden State Warriors. (Foto: NOS.nl)
Stephen Curry probeert een basket te maken voor Golden State Warriors. (Foto: NOS.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname