Times of Suriname

Opstand Bulgaars vluchtelin­genkamp

-

BULGARIJE - De politie heeft meer dan 200 mensen gearrestee­rd tijdens een opstand in het grootste vluchtelin­genkamp van Bulgarije, waar 3000 mensen wonen. Bij de actie werden waterkanon­nen ingezet en er werd geschoten met rubberen kogels om de rust te herstellen. Er raakten 14 agenten gewond. Of er ook vluchtelin­gen gewond zijn geraakt is nog niet bekend.

De politie kwam in actie nadat vluchtelin­gen donderdag meubels en banden in brand staken en met stenen naar de politie gooiden. De politie was aanwezig om te voorkomen dat er vluchtelin­gen het kamp zouden verlaten. Het kamp in Harmanli werd twee dagen geleden gesloten nadat lokale media berichtten dat er een virusinfec­tie was uitgebroke­n onder de voornameli­jk Afghaanse bewoners. Vanwege de ernst van de situatie is de minister-president van Bulgarije, Boiko Borisov, onderweg naar het kamp. Vorige maand waren er ook al protesten in het kamp omdat de migranten naar WestEuropa willen. Inwoners van Charmanli eisen dat het kamp wordt gesloten. Ze hielden in de buurt betogingen en werden daarbij gesteund door tientallen nationalis­ten uit andere regio’s die met bussen naar Charmanli waren gekomen. (Volkskrant.nl)

 ??  ?? De Bulgaarse oproerpoli­tie probeert de rust in het kamp te herstellen, tijdens de hevige opstanden.(Foto:REUTERS)
De Bulgaarse oproerpoli­tie probeert de rust in het kamp te herstellen, tijdens de hevige opstanden.(Foto:REUTERS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname