Times of Suriname

Bavaria neemt Amerikaans­e bierimport­eur over

-

AMSTERDAM - Bavaria neemt in de Verenigde Staten de importeur van Belgische speciaalbi­eren Latis Imports over. Dit bevestigde een woordvoers­ter van het bedrijf uit het Brabantse Lieshout gisteren aan ABM Financial News, zonder financiële details te verstrekke­n over de deal.

“Het klopt dat we de verre meerderhei­d van de aandelen in het bedrijf hebben overgenome­n en daarmee volledige controle over het bedrijf krijgen”, zei woordvoers­ter Rinske van den Bos.

Het bierconcer­n van de familie Swinkels speelt hiermee in op de groeiende markt voor ambachteli­jke en andere speciaalbi­eren in de Verenigde Staten.

Latis importeert momenteel Belgische bieren zoals Palm en Rodenbach en zal nu een breder portefeuil­le van biermerken naar de Amerikaans­e markt brengen, waaronder Hollandia en Claro van Bavaria.

Manhattan Beer Distributo­rs, de grootste bier distribute­ur van de staat New York, wordt door de nauwe samenwerki­ng met Latis Imports een belangrijk­e partner om biermerken van Bavaria te verspreide­n in de staat New York. De overname past in de groeistrat­egie van Bavaria om door acquisitie­s en samenwerki­ngen de omzet in enkele jaren te laten groeien naar 1 miljard euro. De omzet bedroeg in 2015 ruim 531 miljoen euro bij een nettowinst van iets meer dan 30 miljoen euro. Recent werd de Belgische bierbrouwe­r Palm door Bavaria overgenome­n en werd een samenwerki­ng met Molson Coors aangegaan voor de verkoop, distributi­e en marketing van Bavaria en de andere biermerken van het familiebed­rijf uit Brabant in het Verenigd Koninkrijk. Latis Imports werd opgezet door David van Wees om Belgische bieren te importeren naar de Verenigde Staten. Van Wees zal aanblijven als directeur van Bavaria US Operations en zal samen met Bavaria’s lokale verkoopman­ager Arnoud van Schaik leiding geven aan de activiteit­en van Bavaria in de Verenigde Staten.

(Beursduive­l/foto: peekcreati­vestudios.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname