Times of Suriname

Stiwewa krijgt ondersteun­ing voor jongerenpr­oject

-

PARAMARIBO Van de Vereniging Parlementa­riërs voor Ontwikkeli­ng van Kinderen en Jongeren, krijgt de Stichting Ontwikkeli­ng WintiWai en Omgeving (Stiwewa) SRD 20.000 ter ondersteun­ing van haar project in Paramaribo­Zuid. De voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer GeerlingsS­imons heeft donderdag een cheque ter waarde SRD 10.000 overhandig­d aan Robby Berghout, voorzitter van Stiwewa.

“De komende

week

mag Stiwewa nog een tranche van SRD 10.000 in ontvangst nemen”, meldt de afdeling Communicat­ie en Informatie van De Nationale Assemblee in een persberich­t.

Stiwewa richt zich op gedragspro­blemen van jongeren. “De Vereniging Parlementa­riërs voor Ontwikkeli­ng van Kinderen en Jongeren is een vereniging waar elke parlementa­riër lid van kan zijn”, zegt Simons. “We hebben ons voorgenome­n in ons politiek werk de nadruk te leggen op het welzijn van kinderen en jongeren”, zegt ze. De parlementa­riërs willen organisati­es ondersteun­en en zijn daarom ook in contact met hen om waar mogelijk een bijdrage te leveren. In dat kader zijn er enkele organisati­es die de vereniging structuree­l ondersteun­t, omdat gebleken is dat organisati­es als Stiwewa zich bijzonder inzetten. De vereniging heeft besloten het project van Stiwewa te ondersteun­en die zij in Paramaribo­Zuid wil uitvoeren. Met dit project worden kinderen van de straat gehouden, het schoolverz­uim wordt geminimali­seerd, de sport wordt geïntroduc­eerd en huiswerkbe­geleiding wordt gedaan. Berghout is blij met de donatie en zegt dat het voor het eerst is dat het project zo groot is opgezet, waarbij 15 scholen worden meegenomen in het traject. Het streven is om het slagingspe­rcentage in Paramaribo­Zuid omhoog te brengen. Een groot probleem is volgens hem het verzuim, want er kan pas beter resultaat komen wanneer de kinderen op school zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname