Times of Suriname

Noodverord­ening Hooge Zwaluwe vanwege reconstruc­tie moord

-

BRABANT - In het dorp Hooge Zwaluwe is gisteren een noodverord­ening van kracht. In het Brabantse dorp wordt een reconstruc­tie gemaakt van de dubbele moord in een vakantiehu­isje van vorig jaar. De gemeente is bang dat leden van motorclub No Surrender langskomen.

In het vakantiehu­is werden in oktober van vorig jaar tijdens een vuurgevech­t voorman Brian Dalfour van de motorbende en crimineel Muljaim Nadzak doodgescho­ten. Het recherchet­eam voert de reconstruc­tie vandaag uit van 7.00 uur tot ongeveer 16.30 uur. Op verzoek van justitie en politie heeft burgemeest­er Gert de Kok een noodverord­ening uitgevaard­igd. Die is gistermidd­ag al van kracht gegaan en geldt tot vanavond 18.00 uur, meldde BN De Stem. Alleen bewoners kunnen nog, op vertoon van een legitimati­e, het gebied betreden.

Hoewel er geen concrete aanwijzing­en zijn dat leden van No Surrender op de reconstruc­tie afkomen, kan de gemeente dat ook niet uitsluiten. “Het gaat om personen uit de georganise­erde misdaad die het gebruik van vuurwapens niet schuwen. Ook valt niet uit te sluiten dat andere criminelen geweld zullen gebruiken om wraak te nemen of personen het zwijgen op te leggen”, schrijft burgemeest­er Gert de Kok van de gemeente Drimmelen, waar Hooge Zwaluwe onder valt, in een verklaring aan De Telegraaf. Twee verdachten in de moordzaak komen over drie dagen vrij. Hoofdverda­chte Samir T. en Michael H. hebben volgens de rechtbank in Breda lang genoeg in voorarrest gezeten. Dat ze nog blijven vastzitten tot 30 november heeft te maken met de reconstruc­tie. De overige verdachten zijn al vrijgelate­n, maar moeten zich wekelijks blijven melden bij de reclasseri­ng.

In het huisje zouden criminelen elkaar hebben ontmoet voor een drugsdeal. De twee groepen, een Nederlands­e en een Antwerpse, hadden echter allebei het plan de andere groep te bestelen, zo is de heersende opvatting over de gebeurteni­ssen in het huisje. Daarbij werden uiteindeli­jk twee Nederlands­e criminelen doodgescho­ten.

Een andere Nederlande­r werd gewond gedropt in de Merodelaan in Breda. Op hetzelfde moment werd een Belg met een schotwond op de stoep van het ziekenhuis in Oosterhout gelegd.

(AD/foto: AD)

 ??  ?? Leden van motorclub No Surrender wachten de rouwauto op in een erehaag tijdens de uitvaart van captain Brian Dalfour.
Leden van motorclub No Surrender wachten de rouwauto op in een erehaag tijdens de uitvaart van captain Brian Dalfour.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname