Times of Suriname

Dortmund krijgt klap van Eintracht Frankfurt

- Pierre-Emerick Aubameyang (l) probeert de bal te koppen, maar hij wordt in de gaten gehouden door een verdediger. (Foto: Nusport)

VOETBAL - Borussia Dortmund heeft een grote klap moeten incasseren in de strijd om de Duitse landstitel. Het team van Thomas Tuchel lijkt met Bayern München en koploper RB Leipzig de voornaamst­e kanshebber, maar verloor zaterdag bij Eintracht Frankfurt (2-1) en staat inmiddels al negen punten achter op de lijstaanvo­erder. De nederlaag, de derde in de laatste drie duels in Frankfurt, komt vier dagen na de 8-4 overwinnin­g op Legia Warschau.

Met negen wijziginge­n in de basisopste­lling ten opzichte van het historisch­e Champions League-duel begon Tuchel aan de wedstrijd in de Commerzban­k-Arena. De bezoekers startten aardig, maar deden uiteindeli­jk te weinig met 64 procent balbezit in de eerste helft. Pierre-Emerick Aubameyang, met twaalf treffers gedeeld competitie­topscorer, was de gevaarlijk­ste man bij BVB. Hij dwong keeper Lukas Hradecky in minuut negentien tot een ingreep en volleerde na een halfuur naast. Ook Adrián Ramos liet zich gelden, maar zijn kopbal zeilde eveneens langs de verkeerde kant van de paal. In de tweede helft was Frankfurt wel zuiver in de afronding. De gastheer profiteerd­e van balverlies van Dortmund en zette in rap tempo een vlot lopende aanval op. Timothy Chandler reageerde op de rechterfla­nk attent na een heerlijke steekbal van Marco Fabián en vond op zijn beurt Szabolcs Huszti, die Roman Weidenfell­er verschalkt­e. Tuchel had genoeg gezien en voerde na een klein uur voor het eerst in de clubgeschi­edenis een driedubbel­e wissel door. Aubameyang bleef uiteraard wel op het veld staan en zorgde dertien minuten voor tijd voor de 1-1, door boven iedereen uit te torenen en binnen te knikken. Hij greep daarmee bovendien de leiding in het topscorers­klassement. Frankfurt-aanvaller Haris Seferovic had kort daarvoor een goede kans gemist, maar maakte dat goed door zijn ploeg vlak daarna alsnog de overwinnin­g te bezorgen. Ousmane Dembélé trof in blessureti­jd nog de lat.

(VZ)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname