Times of Suriname

Liverpool wint van Sunderland

-

VOETBAL - Liverpool had het in eigen huis niet eenvoudig tegen Sunderland, maar een gelukkig doelpunt van Divock Origi en een rake penalty van James Milner waren genoeg voor de drie punten. De ploeg van Jürgen Klopp komt op dertig punten.

Georginio Wijnaldum nam in zijn vijftigste Premier League-wedstrijd de eerste grote kans voor zijn rekening, maar de Nederlande­r stuitte vanaf de rand van de zestien op Jordan Pickford. Aan de overkant was Steven Pienaar vlak daarna gevaarlijk voor de bezoekers. De oud-Ajacied slaagde er echter niet in genoeg richting mee te geven aan zijn schot en zag Loris Karius redden. Roberto Firmino en Dejan Lovren misten voor rust ook nog twee aardige kansen, maar dat was niet de grootste domper voor Jürgen Klopp. De Duitser zag Philippe Coutinho namelijk tien minuten voor de onderbreki­ng geblesseer­d naar de grond gaan met een blessure die er op het eerste gezicht niet goed uitzag. De Braziliaan moest vervolgens met een brancard van het veld af. Na rust bleef het eenrichtin­gsverkeer op Anfield. Firmino kreeg na een klein kwartier spelen een enorme kans, maar Pickford was in een een-op-een-duel de winnaar. Emre Can zag vijf minuten later zijn poging net langs de verkeerde kant van de paal vliegen, voordat Duncan Watmore Karius ook een keer aan het werk zette. Na een misser van Sadio Mané begon de tijd te dringen voor the Reds en Origi zorgde een klein kwartier voor tijd dan toch voor de verlossend­e 1-0. De Belg leek de bal voor te willen geven, maar zag zijn poging ongehinder­d langs Pickford in de verre hoek vliegen. In de blessureti­jd verdubbeld­e Liverpool de voorsprong via James Milner. De Engelsman mocht na een overtredin­g op Mané van elf meter aanleggen en schoot onberispel­ijk binnen.

(VZ)

??  ?? Roberto Firmino (l) van Liverpool probeert een doelpunt te maken. (Foto: Nusport)