Times of Suriname

Juventus hard onderuit bij Genoa

-

VOETBAL - Het doorgaans ongenaakba­re Juventus heeft een zware nederlaag geleden op bezoek bij Genoa. De koploper van de Serie A keek na een halfuur spelen al tegen een 3-0 achterstan­d aan. Na rust probeerde de club uit Turijn de achterstan­d weg te werken, maar slaagde daar niet in. Juventus ging uiteindeli­jk met 3-1 ten onder.

Het thuisteam kwam geweldig uit de startblokk­en. Na een fout van Leonardo Bonucci in de derde minuut wist Luca Rigoni het strafschop­gebied in te dringen. Zijn inzet werd gekeerd door Gianluigi Buffon, waarna het schot van Lucas Ocampos van de lijn werd gehaald door Dani Alves. Uiteindeli­jk was het Pablo Simeone die de bal tegen de touwen werkte. Tien minuten later werd de voorsprong verdubbeld door opnieuw Simeone. Hij maakte de 0-2 op aangeven van Darko Lazovic. Het zou nog erger worden voor het team van Massimilia­no Allegri. In de 29ste minuut werkte Luca Rigoni de bal vanuit een hoekschop richting het doel. Via de onderkant van de lat probeerde Alex Sandro de bal nog weg te halen, maar hij gaf onbedoeld het beslissend­e zetje: 0-3. Er was werk aan de winkel voor Juventus, dat nog een uur had om de ruime achterstan­d weg te werken. De bezoekers kregen mogelijkhe­den om wat terug te doen, vooral Sami Khedira was er voor rust nog dicht bij. Maar de bal wilde er niet in voor Juventus. Vlak na rust greep Allegri in. Verdediger Stephan Lichtstein­er werd vervangen door Gonzalo Higuaín. Met een extra aanvaller hoopte de trainer iets te forceren. Dat lukte, maar het doelpunt van Miralem Pjanic in de 82ste minuut kwam te laat om nog een punt te redden.