Times of Suriname

Guyana dominant tijdens Interland bokstoerno­oi

-

BOKSEN - De Guyanezen hebben zaterdagav­ond in Ocer het ‘Independen­ce’ Interland bokstoerno­oi tussen Suriname en Guyana gedomineer­d. Van de tien internatio­nale bokswedstr­ijden tussen deze twee landen wonnen de boksers van ons buurland allemaal. De Guyanese boksers, sterk en zeer ervaren, zijn namelijk bezig zich voor te bereiden voor het Caribbean Developmen­t toernooi, dus het was voor de Guyana Boxing Associatio­n (GBA) zeker een aantrekkel­ijke warming-up toernooi in Suriname. Verder had de GBA enige tijd geleden ook aangegeven de Surinaamse boksers en Surinaamse Boksbond (SBB) te zullen ondersteun­en op welke wijze dan ook.

“Ik heb lang op dit moment gewacht. De bokssport in Suriname een nieuw leven inblazen, is ons doel geweest. Boksen is een olympische tak van sport dus onze boksers moeten hun beste beentjes voortzette­n”, aldus Remie Burke voorzitter van de boksbond. De SBB-topman verwelkomd­e de Guyanese boksers en zei dat er conform de AIBA (wereldboks­bond) reglemente­n gevochten zou worden. “Wij zijn trots dat jullie er zijn. Volgend jaar zullen er meer wedstrijde­n worden afgewerkt en wij verwachten ook Frans-Guyanese en Braziliaan­se boksers. Verder hebben wij in Amerika gesprekken gevoerd om onze vechters ook daar te krijgen”, aldus Burke.

Volgens SBB-wedstrijdc­ommissaris Riaz Bondhla is de boksbond in een opstartfas­e. “Een verlies vandaag betekent de eerste stap naar een overwinnin­g voor de boksers. Wij willen om de twee maanden een toernooi organisere­n en volgens planning zal er in februari 2017 een interland toernooi worden afgewerkt tussen Suriname en Frans-Guyana. Als alles goed zit, zullen onze boksers in april 2017 vertrekken richting Brazilië om ook daar ervaring op te doen”, zegt Bondhla.

 ??  ?? Een moment uit het ‘Independen­ce’ Interland bokstoerno­oi tussen Suriname en Guyana.
Een moment uit het ‘Independen­ce’ Interland bokstoerno­oi tussen Suriname en Guyana.
 ??  ?? WANDELLOOP - In verband met het 45-jarig bestaan, organiseer­de NV Havenbehee­r Suriname een wandel- en trimloop. Dit atletiekev­enement werd gehouden op zaterdag met als start en finish het hoofdkanto­or van NV Havenbehee­r Suriname. Dit evenement was haar...
WANDELLOOP - In verband met het 45-jarig bestaan, organiseer­de NV Havenbehee­r Suriname een wandel- en trimloop. Dit atletiekev­enement werd gehouden op zaterdag met als start en finish het hoofdkanto­or van NV Havenbehee­r Suriname. Dit evenement was haar...
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname