Times of Suriname

Voorwaarts pakt eerste punt

-

VOETBAL – Voorwaarts heeft zijn eerste punt kunnen pakken in de topklasse van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond. In het Voorwaarts­stadion kwam het thuisteam en de bezoekers Walking Boyz Company (WBC) niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Shorano Mawi scoorde al in de 23ste minuut voor het thuisspele­nde team, terwijl kort voor het rustsignaa­l speler Furgil Ong A Fat de gelijkmake­r binnenkopt­e.

Trainer Eugene Verwey van WBC zegt dat in de eerste helft het een gelijkopga­ande strijd was, waar beide teams kansen hebben gehad. Hij geeft aan dat het een dekkingfou­t was, waardoor Voorwaarts eerst kon scoren. In de tweede helft heeft vooral WBC reële scoringska­nsen gehad, maar het heeft die onbenut gelaten. Verwey zegt dat hierdoor het team al twee punten heeft laten liggen en in totaal vier. De trainer zegt dat hij wel ontevreden is erover. WBC heeft uit drie wedstrijde­n vijf punten gepakt, terwijl Voorwaarts een heeft. De oefenmeest­er zegt dat het aan allerlei factoren kan liggen, waarom zijn spelers zo slecht zijn omgegaan met de gecreëerde kansen. Zo geeft de oefenmeest­er aan dat de vorm van de dag een rol kan spelen. “Als een speler niet goed uitgerust is, dan mag je een goede voorbereid­ing hebben, toch gaat het niet lukken”, zegt hij. Hij geeft ook toe dat de play-offs van zaalvoetba­l ook hun tol eisen, maar geeft direct aan dat WBC met zijn spelersgro­ep dit makkelijk zou moeten opvangen.