Times of Suriname

Ronaldo schiet Real langs Sporting Gijon

-

VOETBAL - Real Madrid heeft bepaald geen hoopgevend­e generale repetitie achter de rug voor el Clásico van volgende week. In eigen huis worstelde de ploeg van Zinédine Zidane in de stromende regen met nummer achttien Sporting Gijón, dat uiteindeli­jk met 2-1 het onderspit dolf.

Al binnen vijf minuten greep Real de leiding via een strafschop. Lucas Vázquez ging neer in het zestienmet­ergebied en Ronaldo zocht met succes de rechterhoe­k uit. Na een klein kwartier kreeg de Portugees een grote kans om de marge te verdubbele­n, maar ondanks volledige vrijheid wist hij niet binnen te koppen.

Even later kopte Ronaldo zijn ploeg alsnog near 2-0. Een afgemeten voorzet van Nacho werd op waarde geschat door CR7, die fraai naar de bal dook en keeper Diego Mariño volledig kansloos liet. Ronaldo leek op koers om zijn derde hattrick in vier LaLiga-wedstrijde­n bij te schrijven, maar zover zou het niet komen. Het eerstvolge­nde doelpunt kwam bovendien van de bezoekers. Een belabberde inspeelpas­s van Luka Modric werd onderschep­t door Gijón, dat er razendsnel uitkwam. Ismael López Blanco, de hele eerste helft een bedreiging, leverde vanaf de linkerflan­k een voorzet op Carlos Carmona Bonet, die in één keer afrondde met een knappe aanraking.

Van het verschil op de ranglijst was gaandeweg de tweede helft steeds minder te merken. Real raakte de draad volledig kwijt en zag Gijón groeien in de wedstrijd. De nummer achttien van Spanje speelde met lef, had relatief veel balbezit en meldde zich vaak op de vijandelij­ke helft. Real kreeg ook mogelijkhe­den, bijvoorbee­ld via een kopbal van Karim Benzema, maar wist Gijón absoluut niet meer de wil op te leggen. Sterker nog: los Rojiblanco­s mochten het twaalf minuten voor tijd ook proberen vanaf de penaltysti­p. Duje Cop stuurde Keylor Navas weliswaar de verkeerde kant op, maar schoot ver over en naast en zorgde voor een zucht van verlichtin­g in Madrid.