Times of Suriname

Grizzlies neemt revanche op Heat

-

BASKETBAL - Memphis Grizzlies heeft in de NBA een uitzege op het laaggeklas­seerde Miami Heat behaald: 110107. Daarmee nam Grizzlies revanche voor de nederlaag van vrijdag in eigen huis tegen Miami.

De lange Spanjaard Marc Gasol was met zijn 28 punten letterlijk en figuurlijk de grote man. In het vierde kwart was het echter vooral Mike Conley die het verschil maakte. Hij nam in die fase 11 van in totaal 21 punten voor zijn rekening en deelde de beslissend­e tik uit met twee rake vrije worpen. Voor Miami legde Josh Richardson met 1,3 seconde te spelen nog aan voor een driepunter, maar die viel niet.

Na een moeizaam eerste kwart kwam Golden State Warriors in het tweede kwart sterk voor de dag in de thuiswedst­rijd tegen Minnesota Timberwolv­es. In dit kwart legde Warriors uiteindeli­jk de basis voor een 115-102 overwinnin­g. Voor de verliezend­e NBA-finalist van vorig seizoen was de elfde zege op rij. Daarmee heeft Golden State de leiding in de Western Conference overgenome­n van Los Angeles Clippers. Stephen Curry was zaterdag topscorer met 34 punten.

Ook San Antonio Spurs is bezig aan een sterke serie. In de Amerikaans­e hoofdstad was Spurs met 112-100 voor Washington Wizards. Het betekende de negende overwinnin­g op rij voor San Antonio en daarmee is het team derde in de Western Conference.

Charlotte Hornets-New York Knicks: 107-102 en Oklahoma City Thunder-Detroit Pistons: 106-88. (NOS)

 ??  ??
 ??  ?? Marc Gasol, de lange Spanjaard, probeert langs zijn tegenstand­er te gaan. (Foto: Nusport)
Marc Gasol, de lange Spanjaard, probeert langs zijn tegenstand­er te gaan. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname