Grizz­lies neemt re­van­che op Heat

Times of Suriname - - SPORT -

BASKETBAL - Memphis Grizz­lies heeft in de NBA een uit­ze­ge op het laag­ge­klas­seer­de Mi­a­mi Heat be­haald: 110107. Daar­mee nam Grizz­lies re­van­che voor de ne­der­laag van vrij­dag in ei­gen huis te­gen Mi­a­mi.

De lan­ge Span­jaard Marc Ga­sol was met zijn 28 pun­ten let­ter­lijk en fi­guur­lijk de gro­te man. In het vier­de kwart was het ech­ter voor­al Mi­ke Con­ley die het ver­schil maak­te. Hij nam in die fa­se 11 van in to­taal 21 pun­ten voor zijn re­ke­ning en deel­de de be­slis­sen­de tik uit met twee ra­ke vrije wor­pen. Voor Mi­a­mi leg­de Josh Ri­chard­son met 1,3 se­con­de te spe­len nog aan voor een drie­pun­ter, maar die viel niet.

Na een moei­zaam eer­ste kwart kwam Gol­den Sta­te War­ri­ors in het twee­de kwart sterk voor de dag in de thuis­wed­strijd te­gen Min­ne­so­ta Tim­ber­wol­ves. In dit kwart leg­de War­ri­ors uit­ein­de­lijk de ba­sis voor een 115-102 over­win­ning. Voor de ver­lie­zen­de NBA-fi­na­list van vo­rig sei­zoen was de elf­de ze­ge op rij. Daar­mee heeft Gol­den Sta­te de lei­ding in de Wes­tern Con­fe­ren­ce over­ge­no­men van Los An­ge­les Clip­pers. Step­hen Cur­ry was za­ter­dag top­sco­rer met 34 pun­ten.

Ook San An­to­nio Spurs is be­zig aan een ster­ke se­rie. In de Ame­ri­kaan­se hoofd­stad was Spurs met 112-100 voor Was­hing­ton Wi­zards. Het be­te­ken­de de ne­gen­de over­win­ning op rij voor San An­to­nio en daar­mee is het team der­de in de Wes­tern Con­fe­ren­ce.

Char­lot­te Hor­nets-New York Knicks: 107-102 en Okla­ho­ma Ci­ty Thun­der-De­troit Pis­tons: 106-88. (NOS)

Marc Ga­sol, de lan­ge Span­jaard, pro­beert langs zijn te­gen­stan­der te gaan. (Fo­to: Nus­port)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname

© PressReader. All rights reserved.